hout - meubel - interieur
Nieuws

Article Details

Tweede groep Excellentieprogramma van start
Bericht geplaatst op: 13-9-2016
Zaterdag 10 september is het HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur van start gegaan met een tweede groep van het excellentieprogramma Innovatief meubelmaker in Fablab de Waag in Amsterdam. In een fablab worden met behulp van high tech apparatuur ideeën gerealiseerd in een prototype of product. De zestien deelnemers van het excellentieprogramma gingen aan de slag met een ontwerp en samenwerk workshop.  

De deelnemers gingen gezamenlijk werken aan het creëren van een drieluik met vierkante spiegeltjes. De groep was in tweeën gesplitst. De ene groep moest de opdracht van voor naar achteren uitvoeren (the normal way) en de andere groep precies anders om. De pijlers bij deze opdracht waren samenwerken, nieuwe technieken en ‘out of the box’ denken. 

Eerste groep excellentieprogramma
De groep deelnemers van het excellentieprogramma van vorig jaar, studeren dit jaar af. Op dit moment lopen deze deelnemers stages, waarvan er drie stage lopen in Riga in Letland bij een school waar houtsnijwerk op een hoog niveau gedoceerd worden. Wanneer de deelnemers terug komen van stage, gaat het programma weer verder. 

Innovatief meubelmaker op het HMC 
Het excellentieprogramma is bedoeld voor getalenteerde en gemotiveerde leerlingen van de opleiding Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer niveau 4. In het derde en vierde jaar volgen de leerlingen extra workshops naast hun reguliere lessen. Ze gaan werken met toonaangevende vakmensen uit de branche en gaan op het hoogste niveau met hun vak bezig. Ze leren inventief te denken, onderzoeken en over grenzen heen te gaan. De deelnemers gaan nieuwe, ongebruikelijke en innovatieve technieken en oplossingen uitproberen, zoals CNC-technieken, lasertechnieken, nieuwe spuitwerktechnieken en 3D-scannen en printen. Het excellentieprogramma zorgt voor verdieping en verbreding naast het bestaande curriculum en het examenwerkstuk van de opleiding.


Bookmark and Share
Terug© HMC mbo vakschool 2014 | Disclaimer | Privacy | Klachtenregeling | Inloggen