hout - meubel - interieur
Nieuws

Article Details

HMC ontvangt keurmerk voor internationalisering
Bericht geplaatst op: 29-9-2016

Op 29 september ontving het HMC de VET Mobility Charter, een certificaat voor bewezen kwaliteit van internationalisering en opnamen in het onderwijscurriculum. Het HMC kreeg het keurmerk, omdat we structureel beleid hebben op het gebied van internationalisering. Door dit kwaliteitscertificaat kan het HMC de komende jaren meer en gemakkelijker internationale stages en uitwisselingen realiseren.


Het certificaat is uitgereikt in het kader van het Europese subsidieprogramma Erasmus+, dat gericht is op het verbeteren van vaardigheden en de inzetbaarheid van jongeren en professionals in Europa. Het programma is gestart in 2014 en loopt door tot en met 2020. De Europese Commissie heeft hiervoor een budget van €14,7 miljard gereserveerd. Zo’n 650.000 studenten uit het mbo ontvangen geld om in het buitenland te studeren, een opleiding te volgen of te gaan werken.

Ministerie van OCW

Het ministerie van OCW streeft naar een minimale mbo-deelname van 6% aan internationaliseringsactiviteiten, zoals uitwisseling voor stage of studie. Dit onderschrijft minister Bussemaker in de visiebrief internationalisering die zij in 2014 aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. Hierin benadrukt zij dat internationalisering cruciaal is voor het verwerven van kennis, vaardigheden en beroepscompetenties en dat ze graag ziet dat alle mbo-instellingen met structureel beleid op het gebied van internationalisering in 2020 een VET Mobility Charter hebben.

Erasmus+

Meer dan vier miljoen Europeanen ontvangen via Erasmus+ (2014-2020) financiële steun om in het buitenland te studeren, een opleiding te volgen, te werken of vrijwilligerswerk te doen. Onderwijs, opleiding en informele leermomenten voor jongeren zijn van essentieel belang in het creëren van werkgelegenheid en het verbeteren van Europa's concurrentievermogen. Denk aan modernisering en implementatie van nieuwe les- en leermethoden, het aantal werklozen, onvervulde vacatures en het probleem met het vinden van geschikt personeel. Erasmus+ richt zich op het overbruggen van deze kloof.


Lees hier meer over wat het HMC allemaal doet op het gebied van internationalisering.  


Bookmark and Share
Terug© HMC mbo vakschool 2014 | Disclaimer | Privacy | Klachtenregeling | Inloggen