hout - meubel - interieur
Nieuws

Article Details

Burgemeester Aboutaleb aanwezig bij opening HMC
Bericht geplaatst op: 17-10-2016
Op vrijdag 28 oktober verrichten burgemeester Aboutaleb en wethouder Hugo de Jonge van Rotterdam de officiële openingshandeling van het nieuwe schoolgebouw van het HMC (Hout- en Meubileringscollege) in Rotterdam. De bouwactiviteiten hebben ruim twee jaar geduurd en in het gebouw is duidelijk zichtbaar waar het HMC als vakschool voor de meubel- en interieurbranche voor staat.

De officiële openingshandeling wordt een waar spektakel. Sinds een paar weken zijn zeven derdejaarsleerlingen van de opleiding Interieuradviseur druk bezig met het bedenken, ontwerpen en maken van de openingshandeling. Leerling Emiel vertelt: ‘We vinden het erg leuk om een bijdrage te leveren aan de openingshandeling die verricht wordt door de burgemeester en wethouder waarbij we onze vaardigheden die we tot nu toe geleerd hebben inzetten. We hebben een ontwerp bedacht wat perfect past bij de stad Rotterdam én de stad Rotterdam als Onderwijsstad van het jaar. De burgemeester en de wethouder gaan ons ontwerp onthullen en als openingshandeling voegen zij een belangrijk element toe aan het ontwerp. We zijn erg nieuwsgierig naar de reacties van de burgemeester en wethouder!’.
 
Kennismaken nieuw gebouw
Naast diverse toespraken van onder andere de voorzitter College van Bestuur Frans Veringa, Locatiedirecteur Denny Terlouw en een dialoog met de architect Sander Ros en meubelontwerper Sjoerd Vroonland is er een walking lunch door het gebouw. Tijdens de lunch ontdekken de gasten gaandeweg het nieuwe gebouw. ‘Zo kunnen ze zich onder laten dompelen in onze bruisende leeromgeving, zich verwonderen over de mooiste praktijk- en theorielokalen, het ontdekken van de fraaie interieurelementen die laten zien wat er met diverse materialen mogelijk is en de verbinding tussen de traditie van het vakmanschap en innovatie onderwijs bespeuren’, aldus Frans Veringa, voorzitter College van Bestuur.
Bookmark and Share
Terug© HMC mbo vakschool 2014 | Disclaimer | Privacy | Klachtenregeling | Inloggen