hout - meubel - interieur
Nieuws

Article Details

Geslaagde opening HMC R'dam
Bericht geplaatst op: 31-10-2016
Op vrijdag 28 oktober heeft burgemeester Aboutaleb van Rotterdam samen met wethouder de Jonge officieel het nieuwe schoolgebouw van het HMC (Hout- en Meubileringscollege) in Rotterdam geopend. Onder toeziend oog van 400 gasten onthulden de burgemeester en de wethouder een ware skyline van Rotterdam die ontworpen én gemaakt is door de leerlingen. Als openingshandeling voegde de burgemeester het HMC aan de skyline toe. 

Al weken waren zeven derdejaarsleerlingen van de opleiding Interieuradviseur druk bezig met het bedenken, ontwerpen en maken van de openingshandeling. Leerling Juultje Wiegman vertelt: ‘Rotterdam heeft een mooie skyline en aangezien Rotterdam dit jaar de Onderwijsstad van Nederland is, dachten we daar mag onze school natuurlijk niet in ontbreken. Met behulp van de lasersnijder en de 3D printer hebben we verschillende kenmerkende gebouwen van de stad en natuurlijk het HMC gemaakt. Het was de taak aan de burgemeester om het HMC toe te voegen aan de skyline. Om de skyline echter te laten lijken, hebben we verlichting toegevoegd. Wethouder de Jonge mocht op de knop drukken om de verlichting aan te zetten!’. 


Lovende reacties

De burgemeester en de wethouder waren erg te spreken over het nieuwe gebouw. Burgemeester Aboutaleb:’ Het HMC heeft een prachtig onderkomen en prachtige machines. Hier mogen jullie erg trots op zijn en zeker ook op de manier hoe er hier op het HMC les wordt gegeven’. Wethouder de Jonge was het hier mee eens en vulde aan: ‘Beroepsonderwijs zoals het bedoeld is, echt vakmanschap!’


Kennismaken nieuw gebouw
Naast diverse toespraken van onder andere de voorzitter College van Bestuur Frans Veringa, Locatiedirecteur Denny Terlouw en een interview met de architect Sander Ros en meubelontwerper Sjoerd Vroonland was er een walking lunch door het gebouw.


Optreden Broederliefde

Om met de leerlingen te vieren dat het gebouw officieel geopend is, genoten de leerlingen vandaag van een optreden van Broederliefde. De leerlingen hebben met elkaar al dansend en zingend het nieuwe gebouw ingeluid. 


Bookmark and Share
Terug© HMC mbo vakschool 2014 | Disclaimer | Privacy | Klachtenregeling | Inloggen