hout - meubel - interieur
Nieuws

Article Details

BNN-presentatrice Geraldine Kemper te gast bij HMC
Bericht geplaatst op: 2-12-2016
Op 1 december was BNN-presentatrice Geraldine Kemper te gast bij het HMC in Amsterdam vanwege de Amsterdamse Collegetour. De Amsterdamse Collegetour brengt leerlingen van het middelbaar beroepsonderwijs in Amsterdam in contact met inspirerende gasten. 

Ongeveer 125 mbo leerlingen vroegen Kemper het hemd van het lijf, onder leiding van haar BNN-collega Jan Versteegh. Wat waren haar ambities en hoe heeft ze die gerealiseerd? Welke keuzes heeft ze daarin gemaakt? Welke hoogte- en dieptepunten kwam ze tegen in haar carrière? Wat is voor haar belangrijk in het leven en wat wil ze nog bereiken? Maar ook: welke tips heeft ze voor de mbo-leerlingen die nog volop bezig zijn hun eigen talenten te ontwikkelen?

Doe wat je leuk vindt

Een leerling vroeg aan Geraldine wat ze later wilden worden. ‘Ik had nog geen idee. Ik deed veel aan atletiek en wilde iets met sport doen. Maar ik weet eigenlijk nog steeds niet echt wat ik wil worden. Ik doe gewoon wat ik leuk vind en dat is ook mijn tip aan jullie. Doe wat je leuk vindt!’. Geraldine had voor de leerlingen die graag een buitenlandse stage willen volgen nog een belangrijke tip. ‘Zoek een gaaf land, of de stad waar je heen wilt en zoek daar naar een stage. Als je het echt wil dan lukt het en dan heb je sowieso een hele gave tijd. Je doet ervaring op voor de rest van je leven. Het is gewoon echt heel gaaf’, aldus de reizende presentatrice. 

Amsterdamse Collegetour
De Amsterdamse Collegetour is een gezamenlijk initiatief van leerlingen van het ROC van Amsterdam, ROC TOP, het Mediacollege Amsterdam en het HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur. Dit is de vierde bijeenkomst; ook in 2017 gaat de Amsterdamse Collegetour door. De collegetour wordt door de Amsterdamse leerlingen zelf georganiseerd. De Amsterdamse Collegetour wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam vanuit de Amsterdamse MBO-Agenda.Bookmark and Share
Terug© HMC mbo vakschool 2014 | Disclaimer | Privacy | Klachtenregeling | Inloggen