hout - meubel - interieur
Over HMC
Creatief, technisch of ondernemend? Doe dan wat je leuk vindt.... op het HMC!

Het HMC (Hout- en Meubileringscollege) is sinds 1929 een kleinschalige, zelfstandige MBO-vakschool die zich uitsluitend richt op creativiteit, vakmanschap en ondernemerschap. Wil je werken met hout, ontwerpen, tekenen of ondernemen? Bij het HMC krijg je hiervoor de perfecte MBO-opleiding. Wij leiden op voor de hout- en meubelbranche en voor de woon- en interieurbranche. Deze branches zijn nauw bij de school betrokken. Dit garandeert niet alleen dat onze opleidingen goed aansluiten bij de praktijk, maar ook dat het vinden van een baan geen probleem zal zijn.  

 

Het HMC heeft locaties in Amsterdam en in Rotterdam. De meeste opleidingen bieden we op beide locaties aan, dus je kunt zelf jouw locatie kiezen. Het HMC is een relatief kleine school en dit geeft de school een persoonlijk karakter en een veilige sfeer. Je krijgt les van professionele docenten die zelf vaak jarenlang in de praktijk hebben gewerkt of dat nog steeds doen. In de loop der jaren hebben we intensieve contacten opgebouwd met het bedrijfsleven. Dit betekent voor jou goed aansluitend onderwijs en een gevarieerde keuze aan stageplaatsen. 

 

Ook biedt onze school levensechte werkplaatsen die ideaal zijn als praktische leeromgeving. De inrichting van het gebouw is zo veel mogelijk een afspiegeling van de beroepspraktijk. Het is een bruisende omgeving waarin leerlingen samenwerken aan praktijk- en leeropdrachten.

Om te weten of het HMC de school is voor jou moet je gewoon komen kijken dan weet je het meteen!© HMC mbo vakschool 2014 | Disclaimer | Privacy | Klachtenregeling | Inloggen