hout - meubel - interieur
Opleidingenoverzicht » interieur & wonen
Heb jij gevoel voor stijl, kleur en trends? Doe dan wat je leuk vindt... met interieur & wonen!

De wereld van interieur is veelzijdig. Talent voor creatief presenteren en ontwerpen, het voeren van verkoopgesprekken of het aanbrengen van een passende stoffering is allemaal inzetbaar bij een baan in deze branche. Gevoel voor stijl, kleur en trends is hierbij onmisbaar.

 

De keuze uit artikelen in een woonwinkel wordt steeds groter. Klanten willen goed geïnformeerd worden over de verschillende producten en materialen en de verkoper wonen is hierbij de deskundige. Een verkoopadviseur wonen is gespecialiseerd in het geven van deskundige adviezen rondom productgroepen in de woonbranche en de interieuradviseur kan klanten voorzien van een compleet interieurontwerp en -advies voor bijvoorbeeld een woning, kantoorruimte, keuken, badkamer of restaurant. De interieuradviseur inventariseert de klantwensen, maakt op basis van een interieurontwerp en -advies een offerte en zorgt voor de uitvoering van het interieurontwerp en advies.

 

De aankleding van het interieur wordt voor een groot deel bepaald door de vloer- en raamdecoratie. Hier komt de woningstoffeerder aan te pas. Hij creëert sfeer door het aanbrengen van vloerbedekking en raambekleding in woningen en kantoren en zorgt ervoor dat mensen in de ruimte kunnen gaan wonen of werken.

 

Op het HMC kun je verschillende opleidingen in de richting interieur & wonen volgen. Je kunt kiezen uit opleidingen binnen de verkoop- en stoffeerbranche:

 

Opleiding  Niveau  Leerweg  Locatie  Duur
Verkoper wonen  2  BOL  A/R  2 jaar
Verkoopadviseur wonen  3  BOL  A/R  3 jaar
Interieuradviseur  4  BOL  A/R  4 jaar
Woningstoffeerder  2  BBL  R  2 jaar
Allround woningstoffeerder  3  BBL  R  2 jaar
Technisch leidinggevende   4 wordt nader bepaald wordt nader bepaald
 1 jaar

 

 © HMC mbo vakschool 2014 | Disclaimer | Privacy | Klachtenregeling | Inloggen