hout - meubel - interieur

Article Details

Samenwerking tussen HMC en Antes GGZ
Bericht geplaatst op: 20-6-2017
Samen mooie ontwerpen op een mooie manier maken. Daar werken Antes GGZ en HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur in Rotterdam aan. Op 16 juni 2017 zijn de eerste resultaten van deze samenwerking te zien en te koop bij Boekhandel Bosch & De Jong, gevestigd in de Fenix Food Loods op Katendrecht.

Antes helpt mensen met psychische klachten en was op zoek naar een nieuwe dagbesteding voor hen en zocht contact met het HMC. Het HMC heeft het projectbureau Ondernemen@HMC waar (oud)-leerlingen en bedrijven elkaar ontmoeten en hier kwam dan ook de vraag terecht om een dagbesteding te bedenken. Een meubelklas is vol enthousiasme aan de slag gegaan om een ontwerp te  bedenken voor een activiteit voor de dagbesteding. 

De tabletstandaard
HMC’er Jochem Braamse ontwierp een tabletstandaard van boeken. Jochem vertelt: ‘Bij het openslaan van een boek kwamen de eerste ideeën al in mij op. Ik ben een beelddenker en ben dan ook vanuit daar gaan spelen met het boek in plaats van dit uit te tekenen op papier. Ik wilde feeling krijgen met het materiaal en ben gelijk op de praktijk overgegaan. Gedurende dit proces heb ik elke stap kritisch bekeken. Vanwaar ik begin met prutsen en knutselen ontstaat uiteindelijk een volwaardig, simpel maar zeker ook krachtig product.’ Jochem maakte daarbij ook een handleiding, zodat de cliënten zelf de tabletstandaard kunnen maken. 

Te koop
Antes was zo enthousiast over het ontwerp dat het in productie gaat en vanaf nu ook te koop is in de Boekhandel Bosch & De Jong. Deze boekenhandel verkoopt als eerste de tabletstandaard. Het ontwerp wordt geproduceerd door cliënten in de houtwerkplaats van de Antes Werkmaatschappij in Poortugaal.

Antes
Antes is ontstaan uit een fusie van Delta Psychiatrisch Centrum en Bouman GGZ. Bouman (inclusief de merken Sprink en Youz) en Delta hebben elk een historie van meer dan honderd jaar. De organisatie telt 2.400 medewerkers. Door de krachten te bundelen, biedt Antes zijn zorgondernemingen een gemeenschappelijk vertrekpunt op het gebied van verslavingspsychiatrie, psychiatrie en mentale gezondheid. Antes is actief in de regio Rotterdam-Rijnmond en omgeving, Dordrecht, de Drechtsteden en op de Zuid-Hollandse eilanden.


Bookmark and Share
Terug© HMC mbo vakschool 2014 | Disclaimer | Privacy | Klachtenregeling | Inloggen