hout - meubel - interieur

Article Details

Opening lesruimte in Woonmall Alexandrium
Bericht geplaatst op: 27-10-2017
Leerlingen van de opleiding Verkoopadviseur van HMC Rotterdam krijgen sinds dit schooljaar een dag of een dagdeel les in Woonmall Alexandrium Rotterdam. Donderdag 26 oktober openden de voorzitter van de Vereniging van Gebruikers van Woonmall Alexandrium, Cees van Schip en locatiedirecteur Denny Terlouw gezamenlijk de lesruimte. Bij de opening waren winkeliers, leerlingen en medewerkers van het HMC aanwezig. 

Het HMC heeft een ruimte gehuurd om hier les te geven. Door deze unieke samenwerking zitten de leerlingen dicht bij hun potentiële werkgevers. Daarbij versterkt de theorie en de praktijk het leerproces.


Goede aanvulling
Shirley Udo marketingmanager Woonmall Alexandrium vertelt:’ Als gevolg van onze prettige samenwerking met het HMC Rotterdam, is het idee ontstaan dat de MBO vakschool voor de komende jaren haar invulling geeft in een van onze units en leerlingen hier hun lessen kunnen volgen. Sinds 2014 organiseren wij al jaarlijks, in de maand september, een expositie in ons atrium, waar gasten hun stem uit kunnen brengen op de twintig prachtige ontwerpen van afgestudeerde leerlingen van het HMC in de categorie meubel- en interieurontwerp. Het beste ontwerp per categorie ontvangt de Woonmall Alexandrium Publieksaward. Wij ervaren de lesruimte en komst van de leerlingen als een welkome aanvulling. Er zijn al vele leerlingen in een stageplaats werkzaam bij meerdere winkels in de Woonmall. De ondernemers delen graag hun kennis met de HMC’ers en uiteraard staan ze open voor nieuwe ideeën.’

Volop inspiratie
Leerlingen Nienke en Abbygail zijn ook erg enthousiast over deze plek. ‘Elke dinsdag hebben we hier les en krijgen we het vak Verkoopadviseur. Doordat we hier les krijgen, kunnen we overal even binnenkijken bij woonwinkels en we worden snel geïnspireerd.’


v.l.n.r. HMC locatiedirecteur Denny Terlouw, marketingmanager Woonmall Alexandrium Shirley Udo en voorzitter van de Vereniging van Gebruikers van Woonmall Alexandrium Cees van Schip.


De lesruimte in Woonmall Alexandrium


Bookmark and Share
Terug© HMC mbo vakschool 2014 | Disclaimer | Privacy | Klachtenregeling | Inloggen