hout - meubel - interieur

Article Details

Team HMC Skills Heroes 2018 bekend
Bericht geplaatst op: 31-10-2017
In maart 2018 organiseert Skills Heroes weer de jaarlijkse mbo-vakwedstrijden. Het HMC gaat ook dit jaar weer strijden om podiumplaatsen op nationaal niveau. Het HMC heeft ingeschreven voor de wedstrijden  Verkoper/Verkoopspecialist, Interieuradviseur, Meubelmaker en Restauratietimmerman. De afgelopen week vonden de voorrondes plaats voor de wedstrijden Verkoper/Verkoopspecialist,  Interieuradviseur en Meubelmaker.  
 
Op dinsdag 17 oktober en woensdag 25 oktober streden 32 leerlingen om een plek in de regionale kwalificatiewedstrijden. 

Verkoper/Verkoopspecialist

De verkoopadviseurs moesten als opdracht een keukenmachine verkopen. HMC’er Beyza Ünal ging dit het beste af, gevolgd door Anisha Gangaram. Zij gaan op 11 januari 2018 bij ROC Friese Poort in Dokkum strijden om een plek in de finale.


Interieuradviseur
Alleen een concept ontwikkelen was voor de meeste interieuradviseurs even wennen in de voorronde, maar bovenal een uitdaging. HMC’er Joyce den Ouden stak er voor de jury met kop en schouders bovenuit en veroverde de eerste plaats. De strijd om de tweede plaats was een nek-aan-nekrace: maar liefst vijf deelnemers lagen heel dicht bij elkaar. Uiteindelijk werd Isa Kroon tweede. Joyce en Isa staan in de halve finale op 15 of 16 maart 2018 bij het Deltion College in Zwolle.

Meubelmaker
De meubelmakers hadden zes uur de tijd voor het maken van een spiegellijst met traditionele details. De scores van de beste twee leerlingen ontliepen elkaar niet veel. Uiteindelijk werd Guus van Velthuijsen eerste en Youri Deurloo tweede. Guus en Youri staan op 15 of 16 maart 2018 in de halve finale in de IJsselhallen in Zwolle.

Restauratietimmerman
Voor de wedstrijd Restauratietimmerman had zich slechts één leerling ingeschreven. Theo de Groot is daarom direct geplaatst voor de halve finale. Deze vindt plaats op 15 of 16 maart 2018 bij de Gieterij in Hengelo.

Team HMC compleet

Met deze uitslagen is Team HMC compleet en kunnen we beginnen aan de voorbereidingen op het vervolg. De komende maanden worden de leerlingen klaargestoomd voor de halve finales. 


Op onze Facebookpagina zijn foto's van de voorrondes te bekijken. 

Bookmark and Share
Terug© HMC mbo vakschool 2014 | Disclaimer | Privacy | Klachtenregeling | Inloggen