hout - meubel - interieur

Article Details

HMC betrokken bij internationale projecten
Bericht geplaatst op: 9-11-2017
Binnen het HMC is internationalisering een belangrijk thema. Het HMC wilt graag de internationale banden tussen bedrijven, organisatie en het HMC aanhalen en versterken. Om hierdoor kennis uit te wisselen en samenwerkingen aan te gaan. Het HMC is partner in twee internationale projecten genaamd Eurojoiner en Beyond 45. 

Het project Eurojoiner
In Eurojoiner is met 7 partners een gemeenschappelijk profiel voor (machinaal) houtbewerker ontwikkeld met een bijbehorend standaard curriculum, gebaseerd op wat er in de 7 landen aan beroepsactiviteiten als gemeenschappelijk is vastgesteld. Momenteel wordt er hard gewerkt om dit curriculum als cursus op het online MOODLE platform te krijgen in het Engels en de 6 andere talen. Binnenkort wordt er een test op de onderdelen van het curriculum uitgevoerd en waar nodig wordt de inhoud of toegankelijkheid aangepast.

Het project Beyond 45
Beyond 45 is met 5 partners een project met meer focus op Oost Europa. Het doel is om een cursus te ontwikkelen om oudere werknemers in de meubel- en meubelstoffeersector competent te laten blijven in een veranderende arbeidsmarkt. Voor dit project wordt ook een online cursus ontwikkeld en wordt aangeboden via het platform OPINIO.  

Projectmeeting
Op 28 en 29 november is er een projectmeeting van Beyond 45 op het HMC in Amsterdam. Voor het HMC is het dan een mooie gelegenheid om onze contacten met Polen en Tsjechië te verstevigen en tot mogelijke uitwisselingen van leerlingen en docenten te komen.


Meer weten?

Lees hier meer over internationalisering binnen het HMC.


Bookmark and Share
Terug© HMC mbo vakschool 2014 | Disclaimer | Privacy | Klachtenregeling | Inloggen