hout - meubel - interieur

Article Details

Oud-HMC’er wint design prijs voor tassenontwerp
Bericht geplaatst op: 4-12-2017

Zaterdag 2 december won oud HMC’er Tessa Straver ‘De Hester van Eeghen Leather Design Prijs’. De prijs werd uitgereikt tijdens de beurs Meesterlijk in de Westergasfabriek Amsterdam. Tessa is vorig jaar afgestudeerd aan de opleiding Creatief Vakman.

De Stichting Hester van Eeghen Leather Design daagde tassenontwerpers uit om een tassenontwerp te maken waarbij jeugdigheid, onbevangenheid en sierlijkheid centraal staan. Aan alle elementen moest te zien zijn dat het een gracieus object is, dat geschikt is voor een prinses in haar tienerjaren die steeds vaker in de spotlight staat. 

Vierkant tasje met zilverkleurige elementen
De jury was vol lof over het ontwerp van Tessa. Het ontwerp was buitengewoon verrassend en het leerwerk was op een wijze gedaan die de jury niet eerder had gezien. Het is echt een betoverend object dat werkelijk een kroon verdient. Tessa vertelt:’ Ik heb gekozen voor een combinatie van leer en metaal. Het metaal dient daarbij als draag- en sierconstructie van mijn ontwerp.’

De prijs
Als prijs gaat Tessa samenwerken met een producent in Europa die in een serie van 30 tassen het ontwerp gaat vervaardigen. Daarbij wordt ze ook nog wegwijs gemaakt in de wereld van leer, toeleveranciers, fournituren, steunmaterialen etc. En dit is nog niet alles, ze gaat onder begeleiding de kostprijs van haar eigen tas berekenen en de verkoopprijs bepalen. En als klap op de vuurpijl gaat ze haar eigen handschrift verder definiëren in een wereld vol concurrentie. ‘Ik was onwijs verrast en had dit totaal niet verwacht. Ik was echt even perplex, vooral omdat er mensen met veel ervaring uit de branche aan de wedstrijd meededen. En ik ben nog maar net afgestudeerd', aldus Tessa. Het is voor haar een prachtige start van haar carrière.

Lees hier meer informatie over de opleiding Creatief vakman. 


Tessa Straver was onwijs verrast door het winnen van de prijs.


Het winnende ontwerp

Bookmark and Share
Terug© HMC mbo vakschool 2014 | Disclaimer | Privacy | Klachtenregeling | Inloggen