hout - meubel - interieur

Article Details

MBO Raad-voorzitter geraakt door passie HMC’ers
Bericht geplaatst op: 22-12-2017
Om te ervaren hoe mbo-scholen aansluiten op de vraag van de regionale arbeidsmarkt en hoe innovaties en samenwerkingsverbanden in de bedrijfstakken zijn vormgegeven was Ton Heerts op bezoek bij het HMC. Een bezoek dat in het teken stond van specialistisch vakmanschap. Er was daarom met name aandacht voor de opleidingen creatief vakman, meubeltofferen en pianotechniek.

Creatief vakman

Ton Heerts nam een kijkje bij deze opleiding en ging in gesprek met diverse leerlingen. Esmay, leerling van creatief vakman, vertelt hoe zij haar schoenen ontwerpt, daarnaast zit een leerling die zich heeft vastgebeten in haar eigen ondernemingsplan en weer een ander verteld in het HMC-Lab hoe zij gebruik maakt van de nieuwe technieken bij het vormgeven van haar eigen logo. ‘Wat ga je na deze opleiding doen?’ is een vraag die Ton Heerts aan Emma stelt die de specialisatie hoeden doet. Zij wil verder met de Meesteropleiding Coupeur en anders dan de meeste leerlingen van creatief vakman, niet voor zichzelf beginnen.


Tijd en ruimte

Ook Luc, vierdejaars Interieuradviseur vertelt enthousiast over de tijd, ruimte en kansen die hij krijgt binnen het keuzevak creatieve technieken. Hij ontwerpt een eigen bordspel wat met de lasersnijder en 3D printer aangekleed wordt. ‘Jij komt er wel’, aldus Ton Heerts tegen de leerling.


De ervaring van Ton van het HMC? ‘Ik ben geraakt door de passie waarmee de leerlingen vertellen over hun opleiding. Het is bijzonder om te zien hoe ze de ruimte zoeken en krijgen om te experimenteren en de grenzen van al het mogelijke met materialen op te zoeken in het maken van hun producten’. 
Bookmark and Share
Terug© HMC mbo vakschool 2014 | Disclaimer | Privacy | Klachtenregeling | Inloggen