hout - meubel - interieur

Article Details

Leerlingen bedenken ideeën voor Hofpleintrein
Bericht geplaatst op: 26-1-2018

Binnen het HMC is er het projectbureau Ondernemen@HMC waar bedrijven en leerlingen elkaar ontmoeten én werken aan echte projecten. Eerstejaars leerlingen van de opleiding Interieuradviseur gaan werken aan een project van stichting Hofpleintrein. 

De stichting Hofpleintrein bestaat uit een groep bewoners uit de wijken rondom de Hofbogen in Rotterdam. Ze hebben een gemeenschappelijke interesse om een oud, origineel rijtuig van de Zuid-Hollandsche Electrische Spoorweg-Maatschappij (ZHESM) terug naar Rotterdam te halen. De stichting wilt deze weer zo veel mogelijk in de originele staat op het dak van de Hofbogen plaatsen. Daarbij willen ze ook graag ideeën uit werken tot levensvatbare plannen waarbij de trein een functie krijgt die aansluit bij de bestemming van het dak en de omgeving. Met deze plannen wil de stichting mogelijk maken dat partijen (gemeente, ondernemers, etc.) er zich financieel aan willen verbinden. 

Nieuwe bestemming bedenken
Leerlingen gaan met elkaar een nieuwe bestemming bedenken voor de Hofpleintrein. Door middel van schaalmodellen, digitale visualisaties en motivaties gaan ze ervoor zorgen dat een groot publiek enthousiast wordt over het project. Midden maart zullen de leerlingen hun ideeën pitchen aan de stichting. 

Project indienen?

Heeft u zelf een project wat wellicht interessant is voor leerlingen? Bekijk hier de informatie over het projectbureau en dien eventueel een project in. 


v.l.n.r. Jan Waszink (Stichting Hofpleintrein), Mila Bosman (HMC Rotterdam), Eline Ivo (HMC Rotterdam), Michel Uiterwijk (Stichting Hofpleintrein). 

Bookmark and Share
Terug© HMC mbo vakschool 2014 | Disclaimer | Privacy | Klachtenregeling | Inloggen