hout - meubel - interieur

Article Details

Platform voor ondernemende (oud-)leerlingen
Bericht geplaatst op: 16-2-2018

Donderdag 15 februari vond bij het HMC Amsterdam een voorlichting plaats door Marieke Gervers van het ondernemersplatform “sQuare”. sQuare is een creatieve broedplaats die onder andere met behulp van subsidie vanuit de Amsterdamse MBO-agenda wordt gefinancierd.


Het biedt startende ZZP’ers de kans en de fysieke ruimte om kennis en ervaringen met elkaar te delen, maar ook om elkaar aan concrete opdrachten te helpen. sQuare biedt hierin ondersteuning door er voor te zorgen dat opdrachten ook daadwerkelijk leiden tot een fatsoenlijk salaris. Voor een relatief klein bedrag aan lidmaatschap kunnen oud-leerlingen ook ondersteuning krijgen door coachgesprekken, belastingaangifte en andere praktische zaken.


Het HMC is zelf ook bezig om het ondernemende gedrag van leerlingen verder te stimuleren. sQuare past hier dan ook goed bij. De aanwezige docenten, medewerkers van het projectbureau Ondernemen@HMC en (oud-)leerlingen waren enthousiast. De eerste afspraken met sQuare zijn inmiddels gemaakt.Bookmark and Share
Terug© HMC mbo vakschool 2014 | Disclaimer | Privacy | Klachtenregeling | Inloggen