hout - meubel - interieur

Article Details

HMC presenteert zich tijdens Salone del Mobile
Bericht geplaatst op: 20-2-2018
’s Werelds grootste woon & design beurs Salone del Mobile in Milaan komt er weer aan. Van 17 tot en met 22 april toont HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur zich voor de derde keer tijdens Salone del Mobile.

Masterly – The Dutch in Milano
In het fascinerende Palazzo Francesco Turati tonen onder de titel Masterly – The Dutch in Milano meer dan 120 Nederlandse ontwerpers, ambachtelijk producerende bedrijven en ontwerpbureaus zich. Als enige Nederlandse (vak)school voor de woon- en meubelbranche laat het HMC de volgende generatie jonge ontwerpers zien aan de bezoekers. 

Internationale banden aanhalen en versterken
Voorzitter College van Bestuur Frans Veringa vertelt: ‘Binnen het HMC wordt internationalisering een steeds belangrijker thema. We willen graag de internationale banden tussen bedrijven, organisaties en het HMC aanhalen én versterken om zo kennis uit te wisselen en samenwerkingen aan te gaan. Salone del Mobile is uiterst geschikt om deze internationale banden te bekrachtigen. Daarbij geven we leerlingen, die startende ondernemer zijn, de kans om zich te presenteren aan de branche.’

De nieuwe generatie
Zes (oud)-leerlingen van verschillende HMC opleidingen tonen hun beste werk tijdens Salone del Mobile. Zo staat meubelmaker Daan van Weelden er met zijn ‘Erasmus cabinet’, hiermee maakt hij een eerbetoon aan zijn stad Rotterdam. Daan vertelt: ‘In de kast heb ik de kaart van Rotterdam gegrafeerd. De kast is gemaakt van het materiaal Hi-macs en de poten zijn van notenhout.’ Creatief vakman Tessa Straver toont haar tassen. ‘Mijn tassen kenmerken zich door strakke, architectonische vormen, gecombineerd met leer en metaal’, vertelt Tessa. Meubelmaker Valentijn Bouwmeester laat zijn Pop Up Chair zien. ‘Dit is een moderne vouwstoel met een ambachtelijk hart’, aldus Valentijn.


Bekijk hier alle ontwerpers die zich presenteren tijdens Masterly.  


De zes ontwerpers die zich presenteren in Milaan. 

Bookmark and Share
Terug© HMC mbo vakschool 2014 | Disclaimer | Privacy | Klachtenregeling | Inloggen