hout - meubel - interieur

Article Details

HMC’ers werken aan uniek project Coolsingelspar
Bericht geplaatst op: 6-3-2018
Gemeente Rotterdam heeft de 45 jaar oude Fijnspar die in 2017 diende als kerstboom voor het Stadhuis op de Coolsingel geschonken aan Bloesembar. Het doel hiervan is om hier een voorbeeldproject van te maken op het gebied van duurzaamheid, sociale connectiviteit, innoverend ondernemerschap en het ervaren van natuur in de stad. Leerlingen van het HMC gaan meewerken aan dit project. 

De zestien meter hoge kerstboom krijgt een compleet tweede leven. In samenwerking met diverse Rotterdamse instellingen wordt de boom van stam tot piek verwerkt tot dranken en producten. De dennennaalden worden verwerkt in siroop en champagne en het hout wordt verwerkt tot grondstof voor andere design items. 

Flessenkistjes

Afgelopen maandag 5 maart was de aftrap van het project. Leerlingen van de Horecavakschool maakten van de spar siroop en van de naalden heerlijke gerechten. HMC’ers Bowy en Julian waren hierbij aanwezig. ‘Het was een erg leuke aftrap en we hebben veel lekkernijen gegeten. Door de aftrap weten we nog meer over het project en kunnen we niet wachten om te gaan starten met onze werkzaamheden voor het project. We gaan van het hout van de boomstam flessenkistjes maken. Wellicht gaan we nog meer producten maken’, vertellen de leerlingen. 

HMC'ers Bowy en Julian kijken verlekkerd naar het eten wat mede gemaakt is van de naalden van de kerstboom.

Ondernemen@HMC
De leerlingen zijn benaderd vanuit het projectbureau Ondernemen@HMC. Het projectbureau is de plek waar leerlingen en bedrijven elkaar ontmoeten. Anne Grootenboer van Ondernemen@HMC vertelt: ‘We leren de leerlingen allerlei producten maken op het HMC, maar in een veranderende wereld is het juist gaaf als we onze leerlingen leren omdenken. Dat ze bijvoorbeeld ook mooie producten kunnen maken van iets wat anders door de houtversnipperaar zou gaan. Dit project is hier een mooi voorbeeld van en we hopen dan ook dat er meer van zulk soort projecten komen.’

Over Bloesembar
Bloesembar creëert dranken van wilde bloemen, kruiden, bladeren, bast en wortels en kijkt naar hoe ons landschap en haar bewoners zich tot elkaar verhouden. 


De kerstboom die een compleet tweede leven krijgt. Fotograaf: Sophia van den Hoek van UnFolded.


Bookmark and Share
Terug© HMC mbo vakschool 2014 | Disclaimer | Privacy | Klachtenregeling | Inloggen