hout - meubel - interieur

Article Details

HMC’ers maken gebouwen voor Madurodam
Bericht geplaatst op: 5-7-2018
De meubelmakers Jochem en Kai hebben in opdracht van Madurodam twee gebouwen gemaakt voor het themapark. Dit was hun examenproject om de opleiding meubelmaker niveau 4 af te kunnen ronden. Op 10 en 11 juli presenteren zij zich tijdens de eindexamenexpositie in Rotterdam en zijn de gebouwen te bekijken. 

De drie leerlingen hebben de Portugese Synagoge uit Amsterdam en de Kaaswaag uit Alkmaar gemaakt. Van deze gebouwen waren nauwelijks bouwtekeningen voorhanden. “Na intensief fotograferen, hebben we de gebouwen zelf nagemaakt. Het materiaal wat we gebruikt hebben is polyuethaa kusnstof. We hebben het uitgefreesd met een computergestuurde CNC freesmachine’, vertellen de leerlingen. 

Maquette Portugese synagogen

Nederland op z’n grootst
Madurodam inspireert de wereld met het beste van Nederland. Voorheen via miniaturen, maar inmiddels ook met talloze doe-dingen én vier indoor attracties. Bezoekers ontdekken zo de verhalen over Nederlandse helden en hoogtepunten. Verhalen over vrijheidsdrang en daadkracht. Zo verbindt Madurodam het verleden en heden en steek je iets op over de Nederlandse mentaliteit.

,,In Madurodam doen wij er alles aan om een zo realistisch mogelijk beeld neer te zetten voor onze bezoekers. Ons atelier werkt daarom altijd volgens de officiële bouwtekeningen, en bouwt objecten tot op de millimeter nauwkeurig na. In het geval van miniaturen 25 keer zo klein en bij onze indoor attracties in schaal 1:2. Grote complimenten aan de leerlingen Jochem en Kai: ook zonder bouwtekeningen zijn de gebouwen volledig waarheidsgetrouw nagebouwd”, aldus Marianne Aalders, woordvoerder van Madurodam.
 


Maquette Kaaswaag


Bezichtigen
De gebouwen zijn tijdens de Expo in Rotterdam te bekijken. De Expo start op dinsdag 10 juli om 15.00 uur. De opening van de Expo wordt verricht door vtwonen stylist Frans Uyterlinde. De Expo is gratis te bezoeken op 10 juli van 15.00 – 21.00 en 11 juli van 13.00 – 15.00 uur. 

Bookmark and Share
Terug© HMC mbo vakschool 2014 | Disclaimer | Privacy | Klachtenregeling | Inloggen