hout - meubel - interieur
Leerwegen
Leerwegen

Binnen het MBO bestaan twee leerwegen: BOL en BBL:

  • BOL: beroepsopleidende leerweg (dagschool)
  • BBL: beroepsbegeleidende leerweg (werkend leren)

Bij de meeste opleidingen op het HMC heb je de keuze uit BOL en BBL. Beide diploma’s zijn gelijkwaardig.

Opleidingsvormen
Voltijd BOL
Kies je voor een BOL-opleiding dan volg je je praktijk- en theorielessen op school. Ook loop je meerdere keren een periode stage bij een erkend leerbedrijf om praktijkervaring op te doen.

BBL
Kies je voor een BBL-opleiding, dan werk je 4 dagen in de week bij een erkend leerbedrijf om praktijkervaring op te doen en ga je één dag of avond in de week naar school om de theorie te leren.

Samenwerkingsverband BBL
De BBL-opleiding Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer 2 is ook te volgen via het Samenwerkingsverband voor de meubelindustrie. Het verschil met de andere BBL-opleidingen is dat je via het Samenwerkingsverband ervaring opdoet bij diverse bedrijven. Eén dag in de week ga je naar school om de theorie te leren. Ben je hierin geïnteresseerd dan kun je solliciteren bij het Samenwerkingsverband. Na de opleiding kun je een vast dienstverband krijgen bij een van de aangesloten bedrijven. Wil je hier meer informatie over dan kun je bellen naar de CBM, branchevereniging voor de interieurbouw en meubelindustrie: 023-5158830 of kijk op de website.

 

HMC-vakopleidingen in deeltijd

Voor iedereen van 23 jaar en ouder biedt het HMC op beide locaties ook vakopleidingen die in deeltijd kunnen worden gevolgd: meubelmaken, meubelrestauratie en meubelstofferen. Deze vakopleidingen zijn opleidingen op MBO 2 niveau die in een aantal dagdelen per week kunnen worden gevolgd. De opleidingen meubelmaken en meubelstofferen duren twee jaar en de opleiding meubelrestauratie duurt één jaar. Na het met goed gevolg afleggen van de proeve van bekwaamheid ontvang je aan het eind van de opleidingen meubelmaken en meubelstofferen een branche-erkend diploma en van de opleiding meubelrestauratie een HMC-certificaat.


Lees alles over de MBO-vakopleidingen in de folder Vakopleidingen. Aanmelden voor een vakopleiding kan via HMC cursus en training© HMC mbo vakschool 2014 | Disclaimer | Privacy | Klachtenregeling | Inloggen