Amsterdamse Expo

Om meer aandacht te kunnen geven aan de BPV bedrijven die naar de Expo komen, en ook de examenstudenten de aandacht te geven die zij verdienen, is er na jaren het een en ander veranderd in het Expo programma.

  • Maandag 8 juli: De Expo wordt om 16.00 uur officieel geopend door Taco Dibbits, directeur van het Rijksmuseum. Deze opening en de uitreiking van prijzen wordt gedaan in het bijzijn van examenstudenten, medewerkers en enkele genodigden. (Andere jaren waren hier ook alumni en BPV bedrijven voor uitgenodigd, zij krijgen dit jaar een andere uitnodiging). Om 19.00 uur sluit de Expo.
  • Dinsdag 9 juli en woensdag 10 juli: De Expo is voor iedereen toegankelijk van 15.00 – 21.00 uur. Alumni zullen hier per mail een uitnodiging voor ontvangen.
  • Woensdag 10 juli: Naast het bezoeken van de Expo is er vandaag nog meer mogelijk:

Voor BPV bedrijven:
Vanaf 16.00 uur zijn alle BPV bedrijven welkom voor de bijeenkomst: “HMC en bedrijven klaar voor de arbeidsmarkt van de toekomst”. Samen met BPV bedrijven wil het HMC ervaringen uitwisselen en verkennen wat de mogelijkheden zijn binnen de wettelijke kaders, er is vaak meer ruimte dan de regels op papier lijken te geven. Dit wordt gedaan in samenwerking met SBB (Samenwerking Bedrijfsleven Beroepsonderwijs).

  • 16.00 uur: ontvangst
  • 16.30 uur: welkom en start programma
  • 17:30 uur: borrel en hapjes

Voor iedere geïnteresseerde:
Om 18.30 uur is het mogelijk om één van de onderstaande lezingen bij te wonen. Let op, inschrijven is niet nodig. maar vol = vol, wees dus op tijd.

  • Nico Tijsen, creatief directeur bij Rivièra Maison. Een inspirerende spreker die zal inspelen op retail ontwikkelingen. Hij zal aan de hand van inspirerende beelden en voorbeelden proberen de bezoekers te prikkelen en uit te dagen om mee te denken over de manier waarop de interieurbranche samen met makers en ontwerpers hun producten en ideeën zo goed mogelijk aan de man kunnen brengen.
  • Elmo Vermijs, een ontwerper die zijn kop boven het duurzaamheidsmaaiveld durft uit te steken. Hij heeft succesvolle projecten lopen waarin hij spannende ontwerpen koppelt aan het gebruik van circulaire grondstoffen. Elmo geeft eveneens les aan de Rietveld Academie te Amsterdam. Ook daar is zijn rol om studenten te triggeren op het gebied van duurzaamheid. Elmo heeft een jaar of acht geleden met studenten van het HMC gewerkt aan een project bij het Slotermeer.
Geen velden gevonden.