Leervakman/ Reparateur (Amsterdam)

Geplaatst op 12 april 2022 10:43
Bedrijfsnaam
Hester van Eeghen Leather Design
Plaatsnaam
Amsterdam
Contactpersoon
Esther Burghouwt
Email
Telefoonnummer
Website vacature
Sluitingsdatum solliciteren?
30/04/2022
Wij zijn....

HESTER VAN EEGHEN DESIGN – Al 34 jaar ontwerpen, vervaardigen en verkopen wij kleurrijke, tijdloze up-to-date, hoogkwalitatieve leren tassen & accessoires. We gebruiken het beste leer en dito materialen (fournituren, voerings- en verpakkingsmaterialen). Alle modellen worden in Amsterdam ontworpen en door gepassioneerde en gespecialiseerde vakmensen in Italië gemaakt. De kleurrijke producten worden verkocht via de twee eigen winkels in Amsterdam en de webwinkel, alsmede via de groothandel en beurzen wereldwijd. Veelal musea en galeries, maar ook andere design en concept-winkels kopen in, waardoor het product tussen functie en kunst inzit. Zie www.hestervaneeghen.com voor meer info.

Wij zoeken...

Wij zijn op zoek naar een zelfstandig werkend Leervakman/ Reparateur 16 uur per week In onze winkels is ruimte ontstaan voor een nieuwe reparatrice/-teur die zich bezighoudt met inkomende reparaties van tassen en kleine lederwaren. Naast reparatiewerkzaamheden ben je ook het aanspreekpunt aan de kant van het productieproces voor alles wat te maken heeft met productkennis en verkoop. Onze lederwarenproductie zit in Italië bij kleinschalige- en artisanale ateliers. De tassen worden machinaal vervaardigd en zijn zowel gekant en omgeboekt verwerkt. De constructiemethodes van verschillende modellen kunnen erg uiteenlopen i.v.m. de samenwerking met verscheidene producenten die elk een eigen werkwijze toepassen. Het repareren is zeer uiteenlopend werk waarbij (creatieve) oplossingsgerichtheid met oog op verjaring centraal staat. Daarnaast is het belangrijk dat je zelfverzekerd genoeg bent om achter jouw oplossing te staan en deze vervolgens geheel zelfstandig toe te passen. Naast het repareren zelf is ook het klantcontact belangrijk; soms vereist een ingreep achteraf nog het akkoord van een klant en enige creativiteit rondom het uitleggen van een oplossing, maar soms is het ook nodig een verklaring te geven voor het niet meer mogelijk zijn van het onderhanden nemen van een tas. Communicatie met klanten loopt telefonisch en via de mail, daar komen ook correspondentie en algemene vragen over reparaties en onderhoud bij kijken. Ook zijn er administratieve onderdelen; je houdt de administratie van binnenkomende en uitgaande reparaties bij en communiceert hierover met collega’s indien nodig. Hiervoor is enige ervaring met computers vereist. Ervaring met een naaimachine met vrije arm en/of lopende voet is een pre, evenals ervaring in het werken met een spindelpers en uiteraard kennis over leervervaardiging en het verouderingsproces van het materiaal. Beheersing van Nederlands en Engels is een vereiste. Andersoortige ervaring die van toepassing zou kunnen zijn horen wij ook graag!

Wij bieden...

Wij bieden jou een leuke, flexibele baan bij een bijzonder bedrijf in hartje Amsterdam, waar kunst en ambacht samenkomen. Hester van Eeghen Leather Design maakt al 34 jaar mooie handgemaakte leren producten, waarbij de kwaliteit hoog in het vaandel staat.

Hoe kan een sollicitant reageren?
Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Esther Burghouwt, manager Hester van Eeghen Leather Design: info@hestervaneeghen.com of 020-6269212