hout - meubel - interieur

Article Details

HMC’ers bouwen houten boot in Tasmanië
Bericht geplaatst op: 7-12-2016

Terwijl wij allemaal bezig waren om Sinterklaas cadeaus uit te pakken, zijn er zes enthousiaste leerlingen van de richting houten jacht-, en botenbouw van Rotterdam en Amsterdam vertrokken naar Tasmanië. Zij bouwen daar de komende weken onder begeleiding van docent Bert van Baar een boot de BM16m2 van plaatselijk hout: Celery Top Pine.

Oplevering

De komende maanden wordt er door de HMC'ers Pim, Frans, Mirjam, Keith, Rens en Jeroen keihard gewerkt. Tijdens het Australian Wooden Boat Festival van 10-13 februari 2017 wordt de boot opgeleverd en is het idee zij mee zeilen tijdens het festival. Dit allemaal ter ere van Abel Tasman die 375 jaar geleden Tasmanië ontdekte, in een houten boot.


Hard aan het werk

Docent Bert van Baar en de leerlingen zijn de komende tien weken te gast in een grote Nederlandse gemeenschap, waar ze bijna als bekende Nederlanders worden gezien. Ze hebben namelijk al meerdere keren in de krant gestaan. ‘Het is een super gaaf project!’ aldus een van de leerlingen. Voor hen geldt dit avontuur als een stage en begin maart komen ze weer naar huis. 


Wil jij meer weten?
Dat kan! Via deze site blijf je op de hoogte van alle belevenissen. 


De leerlingen en de docent die werken aan de boot.

Bookmark and Share
Terug© HMC mbo vakschool 2014 | Disclaimer | Privacy | Klachtenregeling | Inloggen