hout - meubel - interieur

Article Details

HMC presenteert zich weer tijdens Salone del Mobile
Bericht geplaatst op: 23-3-2017
’S Werelds grootste woon & design beurs Salone del Mobile in Milaan komt er weer aan. Van 4 tot en met 9 april presenteert het HMC zich tijdens Salone del mobile

Masterly – The dutch in Milano 
In het fascinerende Palazzo Francesco Turati tonen onder de titel Masterly – The Dutch in Milano meer dan 120 Nederlandse ontwerpers, ambachtelijk producerende bedrijven en ontwerpbureaus zich. Als enige Nederlandse (vak)school voor de woon- en meubelbranche laat het HMC de volgende generatie jonge ontwerpers zien aan de bezoekers. Het HMC biedt hiermee (oud)-leerlingen, die startende ondernemers zijn, een platform om zich te presenteren aan de branche.

(Oud)-leerlingen presenteren zich
Negen oud-leerlingen van zowel Amsterdam als Rotterdam presenteren zich tijdens de beurs:

Blokseat   Ontwerper Jim van Lent

Het ontwerp van de stoel komt voort uit het idee om iets ingewikkelds te creëren met hele simpele vormen. Hiermee daagde Jim zichzelf uit als meubelstoffeerder en beginnend ontwerper. Door de diepe zit, het kwalitatief hoogwaardige koudschuim en de hoge armen zit je niet alleen comfortabel, maar krijg je gegarandeerd een gevoel van veiligheid.Draagbaar hout    Ontwepper Marjolijn Vos
'Draagbaar hout' is een combinatie van houtbewerking en couture. Het corset bestaat uit drie lagen: vilt, triplex en houtfineer. De triplex laag is gefineerd en hierna met een lasersnijder uitgesneden. Dit is vervolgens in stroken op het vilt bevestigd en hierna zijn de stroken met de hand aan elkaar genaaid.


New Angles      Ontwerpster  Tessa Stravers
De tassen van Tessa Straver kenmerken zich door strakke, architectonische vormen en de combinatie van leer en metaal. Tessa laat zich inspireren door moderne architectuur en minimalistische kunst en streeft ernaar steeds opnieuw unieke, innovatieve ontwerpen te creëren. 
Baars & Bloemhoff
Tijdens de Expo van 2016 reikte Baars & Bloemhoff de prijs ‘Master of Materials’ uit aan leerling Valentijn Rieb (R’dam) en leerling Hidde Jeursen (A’dam). Zij staan ook in Milaan en presenteren zich in de stand van Baars & Bloemhoff.

Nieuwsgierig naar de ontwerpen?
Bekijk hier alle ontwerpen van de (oud)-leerlingen die zich presenteren. 

Bookmark and Share
Terug© HMC mbo vakschool 2014 | Disclaimer | Privacy | Klachtenregeling | Inloggen