hout - meubel - interieur

Article Details

HMC brengt Nederlandse cultuur naar Milaan
Bericht geplaatst op: 11-4-2017

Voor het tweede jaar op rij heeft het HMC zich gepresenteerd op ’s werelds grootste woon & design beurs Salone del Mobile. In samenwerking met diverse partijen brachten wij voor een week Nederlandse cultuur naar Milaan. 


In het Palazzo Francesco Turati was er werk van (oud) HMC’ers te zien, het werd tentoongesteld tegen achterwanden die gefotografeerd zijn in Museum van Loon. Een stand waar oude ontwerpers en Nederlandse cultuur werd gecombineerd met de ontwerpers van de toekomst. Niet alleen in het Nederlandse paviljoen, zoals het Palazzo ook wel werd genoemd, stond HMC werk, maar ook op de locatie Ventura Lambrate stond een heel bijzonder werkstuk. Door plaats te nemen op de reuze Rietveld stoel, een foto te maken en deze te delen op social media met gebruik van #iwantthischair maakte je kans om de Rietveld stoel in het originele formaat te winnen. 

Ervaringen

Meubelontwerper Rikkert Leijs vond het ontzettend vet om in Milaan te staan. Hij heeft veel contacten gelegd en is blij met de kansen die hij van het HMC krijgt. ‘De VT Wonen en designbeurs was al een hele gave ervaring, maar om nu ook nog in Milaan te staan, is fantastisch’, aldus Rikkert. Salone del Mobile staat met name bekend als een beurs met veel meubelontwerpers. De tassen van leerling Tessa Straver van de opleiding Creatief vakman, kregen ook veel aandacht in Milaan. ‘Ik dacht veel Italianen tegen te zullen komen maar ik heb ook veel Nederlanders gesproken. Een heel leuk gesprek was bijvoorbeeld met een tassenbedrijf uit Leiden, hopelijk komt daar een vervolg op’.

Masterly – The dutch in Milano 
In het fascinerende Palazzo Francesco Turati toonden onder de titel Masterly – The Dutch in Milano meer dan 120 Nederlandse ontwerpers, ambachtelijk producerende bedrijven en ontwerpbureaus zich. Als enige Nederlandse (vak)school voor de woon- en meubelbranche liet het HMC de volgende generatie jonge ontwerpers zien aan de bezoekers. Het HMC biedt hiermee (oud)-leerlingen, die startende ondernemers zijn, een platform om zich te presenteren aan de branche.


Rikkert toont zijn meubelstuk. 


Tessa met haar zelf ontworpen tassen. 

Bookmark and Share
Terug© HMC mbo vakschool 2014 | Disclaimer | Privacy | Klachtenregeling | Inloggen