hout - meubel - interieur

Article Details

HMC organiseert meeting voor Europees project
Bericht geplaatst op: 18-5-2017

Op woensdag en donderdag 10 en 11 mei vond op het HMC Rotterdam een meeting plaats van het EU project EUROJOINER in het kader van de Erasmus + projecten. Dit project heeft als doel een bijdrage te leveren aan de mobiliteit van werkers en studenten in de Europese Unie binnen de houtsector. Daarbij is het ook een uitwisseling van 'best practices' in de ontwikkeling van curricula en de inhoud daarvan. Met partners uit Spanje, Portugal, Zweden, België en Turkije ontwikkelt het HMC een gezamenlijk profiel en curriculum voor de Europese joiner.

De Europese Unie vindt het belangrijk dat Europese projecten bij belanghebbenden en geïnteresseerden bekend raken. Het HMC heeft daarom een multiplier event georganiseerd voor betrokkenen uit de branche. Tijdens de bijeenkomst werd er informatie gegeven over de ontwikkeling en de resultaten van dit project. De deelnemers hebben met interesse de presentaties gevolgd en er werden contacten gelegd die kansen op uitwisseling bieden voor de toekomst.

Het project Eurojoiner
Het project Eurojoiner draagt zorg voor het ontwikkelen van kwalificatie voor machinaal houtbewerkers op Europees niveau. Het profiel van deze houtbewerkende joiner omvat aspecten van machinaal houtbewerken, meubelmaken, interieurbouw en timmerwerk. De beroepsstructuren en de activiteiten in de EU landen verschillen. Op basis van een gezamenlijke analyse en ontwikkeling van een gedeeld curriculum wil het project een bijdrage leveren aan wederzijdse erkenning van de opleidingen aan de verschillende scholen en instituten. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling van een curriculum dat vrij beschikbaar komt op het online leerplatform Moodle. Het curriculum is vanaf oktober 2017 beschikbaar in de taal Engels en alle partnertalen. Meer informatie over het project is te vinden op: www.eurojoiner.com.

Lees hier meer over internationalisering binnen het HMC.

Groepsfoto van de deelnemers van het project EUROJOINER.

Bookmark and Share
Terug© HMC mbo vakschool 2014 | Disclaimer | Privacy | Klachtenregeling | Inloggen