hout - meubel - interieur

Article Details

Subsidie voor project industrieel bouwen met hout
Bericht geplaatst op: 23-5-2017
Op 23 mei 2017 heeft Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, subsidie toegekend voor het samenwerkingsproject Industrieel Bouwen met Hout. Deze samenwerking komt tot stand op initiatief van de Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie (NBvT), Stichting Sociaal en Werkgelegenheidsfonds Timmerindustrie (SSWT) en HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur. 

Het doel van deze samenwerking is er op gericht om de instroom van nieuwe “timmer” leerlingen sterk te laten groeien. Daarbij is het ook van belang om de opleidingen beter te laten aansluiten op de vraag van de Timmerindustrie die in een hoog tempo veranderd. Het gaat met name om de BOL 4 opleiding tot werkvoorbereider, met als insteek dat andere opleidingen binnen de Timmerindustrie ook mee profiteren van de ontwikkelingen. 

Duurzame opleidingsinfrastructuur 
Volgens de initiatiefnemers gaat deze samenwerking bijdragen aan de ontwikkeling van een duurzame en levensvatbare opleidingsinfrastructuur met innovatieve opleidingen en state-of-the-art onderwijs en praktijk. Het vakmanschapsonderwijs wordt hierin continu vernieuwd en is gericht op nieuwe technologieën, productietechnieken en materialen. 

Bedrijfsleven en onderwijs vinden elkaar
Bij de opzet van dit project werd duidelijk dat veel bedrijven de waarde van deze samenwerking hoog inschatten. Het vernieuwen van het Timmeronderwijs en daarbij het opleiden van excellente en gemotiveerde vakmensen met kennis en vaardigheden van recente innovaties wordt gedaan in samenwerking met het bedrijfsleven, de SSWT en het ROC van Twente. Op marketinggebied wordt er intensief samengewerkt met de stichting “Hout Dat Werkt”. 
Bookmark and Share
Terug© HMC mbo vakschool 2014 | Disclaimer | Privacy | Klachtenregeling | Inloggen