hout - meubel - interieur

Article Details

Convenant voor beroepsbeeld interieuradviseur
Bericht geplaatst op: 13-6-2017
De MBO-opleiding tot interieuradviseur krijgt een positieve impuls. Vijf partijen slaan daarvoor de handen ineen. 

Op 12 juni ondertekenden brancheorganisatie INretail, het Deltion college, het Summa college, het Koning Willem I-college en het HMC mbo vakschool daarvoor een convenant. Samen willen ze ervoor zorgen dat de opleiding blijft aansluiten op de voortdurend veranderende arbeidsmarkt. De opleiding is populair en daarom is het belangrijk dat de kwaliteit en uitstroom van leerlingen past bij de vraag uit de markt. Bovendien hebben deze leerlingen baat bij een duidelijk beeld van het beroep van interieuradviseur.

Aansluiting gewaarborgd
Ondernemers vragen steeds meer om flexibiliteit bij onderwijs- en leertrajecten. Leerlingen moeten liefst direct inzetbaar zijn op de werkvloer, commerciële kwaliteiten ontwikkelen en ook kunnen bijdragen aan innovatieplannen, waaraan ondernemers werken. Dat vraagt om verschillende kwaliteiten, vaardigheden en kennis van de leerlingen. Het onderwijsaanbod voor leerlingen van de opleiding Interieuradviseur gaat hier intensiever op inspelen. Daarmee blijft de aansluiting op het beroepenveld gewaarborgd.

Doorslaggevend
Dankzij de focus van talloze media op styling en interieur is opleiden tot interieuradviseur populair. Woonbedrijven hebben tegelijkertijd veel behoefte aan afgestudeerde interieurstylisten die ook commercieel vaardig zijn. Regionale woonbedrijven (erkende leerbedrijven) worden intensiever betrokken bij de opleiding. Daar gaat INretail zich sterk voor maken. Door de banden met het bedrijfsleven al tijdens de studie te verstevigen, ontstaan kansen om de aansluiting op het toekomstige werkveld te optimaliseren door de focus echt te leggen op de kwaliteiten die in de dagelijkse praktijk doorslaggevend zijn.

Evenwicht
De convenantdeelnemers staan open voor andere onderwijsinstellingen die willen aansluiten en daarmee aan de voorwaarden willen voldoen. Tegelijk vindt INretail het belangrijk dat het aantal leerlingen dat uitstroomt, blijft passen bij de vraag op de arbeidsmarkt. Opleiden zonder een reële kans op een baan werkt ontwrichtend voor de markt van vraag en aanbod, vindt de brancheorganisatie. De convenant partners gaan onder meer de opleiding Interieuradviseur verder door ontwikkelen, gezamenlijke opleidingstrajecten uitwerken en evenementen organiseren die het delen van kennis stimuleren.Bookmark and Share
Terug© HMC mbo vakschool 2014 | Disclaimer | Privacy | Klachtenregeling | Inloggen