Beide HMC’ers Meubelmaker door naar Skills the Finals

25 januari 2024

Wie vorige week bij de open dag van HMC Amsterdam was, kan het bijna niet gemist hebben: de kwalificatiewedstrijd voor meubelmakers van Skills Heroes vond op school plaats. Twee dagen lang streden in totaal 13 deelnemers van verschillende mbo’s in Nederland voor een plek bij Skills the Finals. Er deden twee studenten van het HMC mee en zij zijn alle twee door naar de finale. Wat een prestatie!

Sterk deelnemersveld
In oktober vonden de Skills Heroes voorrondes voor HMC-studenten plaats. Hier scoorde bij de meubelmakers Johannes Duifhuizen en Sjors Dasselaar de meeste punten waarbij hij door mocht naar de kwalificatiewedstrijd in januari.

Spannende wedstrijd met een mooi resultaat
Vrijdag 19 januari startte de eerste zeven deelnemers met de wedstrijdopdracht. Ze hadden ruim vijf uur de tijd voor het maken van een bijzetter in de vorm van een klein kastje bestaande uit een blad onder verstek met twee zijdes en een lade. De lade heeft traditionele kenmerken, waaronder groeven en halfverdekte zwaluwstaarten. Zaterdag 20 januari startte de andere zes deelnemers. Voor iedereen was het een flinke uitdaging om de opdracht binnen de tijd te voltooien.

De uitslag werd zaterdagavond laat bekend. Beide HMC-studenten eindigden bij de beste acht. Dit betekent dat zij zich hebben gekwalificeerd voor Skills The Finals in maart. Een mooie prestatie van de beide mannen en van begeleidend docent Leo Zwagemaker. Gefeliciteerd Johannes en Sjors!

Skills the Finals
Op donderdag 21 en vrijdag 22 maart is de finale van Skills Heroes in de Brabant Hallen in Den Bosch. Dit is de grote finale voor alle deelnemers die door de voorrondes en kwalificatiewedstrijd heen zijn gekomen. Tijdens deze dagen, het Nederlandse kampioenschap, strijden de deelnemers voor een plek bij WorldSkills (de Wereld Kampioenschappen). Skills the Finals is te bezoeken en een geweldige ervaring. Meer info en tickets vind je hier. Kom je onze helden van het HMC aanmoedigen?

 

 

25 januari 2024 | Meubelmaker, Skills Heroes, Wedstrijden