HMC opent satellietlocatie op de NDSM

13 november 2023

Op de NDSM-werf in Amsterdam Noord wordt gewerkt aan een nieuwe plek voor HMC’ers en makers uit de stad. Deze plek, satelliet genoemd, zal de aankomende tijd ruimte bieden aan verschillende activiteiten op het gebied van makerschap, met als doel de zichtbaarheid hiervan in de stad te vergroten en bevorderen. Zo zullen het HMC en HMC Next hier innovatieve vormen van onderwijs verzorgen. Ook zal het activiteiten ontwikkelen samen met én voor makers uit de buurt gericht op het enthousiast maken voor het makerschap. Daarnaast werken we met samenwerkingspartners aan activiteiten om makers te ondersteunen om meer circulair te gaan werken. Het HMC wil met deze plek de brug slaan tussen het onderwijs, de branche en de maatschappij.

De plek is nu nog vol in ontwikkeling en zal dit blijven doen. Dat betekent dat het nu nog om een ‘ruwe’ plek gaat welke feestelijke geopend wordt en daarmee het startschot is om een fantastische plek te creëren in Amsterdam. De feestelijke opening is donderdag 14 december.

Tijd: 16.00-18.00 uur
Locatie: NDSM-plein 27 (boven de grafische werkplaats Amsterdam)
Toegang: gratis

Kom zeker even langs! Meld je van te voren even aan, dan zorgen we dat er voor iedereen een drankje is. Aanmelden kan via deze link: Ja, ik kom naar de opening van de HMC-satellietlocatie.

Deze satellietlocatie biedt ook plek aan Maakschap Amsterdam. Dit is een verbond dat HMC, WAAG futurelab en Pakhuis de Zwijger samen hebben opgericht als opvolging van het Europsese project Centrinno. Hiermee spannen zij zich gezamenlijk in voor betaalbare maakplaatsen en een circulaire economie.

13 november 2023 | Alumni, Evenementen, HMC NEXT, Samenwerken