It’s a wrap! De voorrondes van Skills Heroes zitten erop.

26 oktober 2021

Als je afgelopen dagen de gebouwen van het HMC binnen bent gelopen kan het je bijna niet ontgaan zijn; een grote groep studenten, allen in dezelfde zwart t-shirts met hun naam erop, in opperste concentratie met een opdracht bezig. Met grote focus stortten de deelnemers van Skills Heroes zich tijdens de voorronde op hun wedstrijdopdracht. Zulke gemotiveerde studenten die volledig opgaan in hun passie, prachtig om te zien!

Show them what you got
Skills Heroes, onderdeel van World Skills Netherlands, zijn dé vakwedstrijden voor het mbo. In tientallen verschillende opleidingsrichtingen worden vakwedstrijden georganiseerd waarbij studenten hun talenten kunnen tonen en waarmee ze kunnen zien op welk niveau ze zitten. Het begint met voorrondes, ben je door, dan ga je naar de landelijke kwalificatiewedstrijden. Ben je weer door, dan mag je naar de Nederlandse Kampioenschappen. Voor sommige opleidingen (zoals meubelmaken) zijn er zelfs Europese Kampioenschappen en Wereld Kampioenschappen. Wist je dat onze oud-student Guus van Velthuijsen meegedaan heeft aan het WK?

De kop is eraf
Maandag 25 oktober vond de eerste dag van de voorrondes plaats. Studenten Verkoopadviseur Wonen, Verkoper Wonen en Interieuradviseur verzamelden zich bij het HMC in Rotterdam. Daar begon de dag met een introductie en uitleg van de opdracht. Voor Interieuradviseur waren zoveel aanmeldingen dat er zelfs in twee shifts gewerkt werd. Dinsdag 26 oktober waren de meubelmakers aan de beurt bij het HMC in Amsterdam. Alle studenten hadden een hele dag de tijd om aan hun opdracht te werken. Een vakkundige jury beoordeelde na afloop hun prestaties. De uitslag krijgen de studenten aan het eind van de week.

Een dag vol spanning, hard werken én plezier
De dagen van de voorrondes waren best pittig. Iedereen wil zijn beste prestatie neerzetten en ze hebben dan ook alles gegeven. Moe maar voldaan kijken de meeste studenten aan het eind van de dag terug op de voorronde. De meesten hadden het liefst wat meer tijd gehad om hun werk te finetunen, maar presteren onder tijdsdruk en daardoor bijbehorende keuzes maken is ook een onderdeel van de Skills-wedstrijd. Nu wachten op de uitslag. Wat dat ook mag zijn, iedereen mag trots zijn op de prestatie die ze hebben geleverd. Die ervaring hebben ze maar mooi meegenomen!