Jachtbouwers van de toekomst gaan challenge aan op de HISWA

28 februari 2019

Eind van het schooljaar organiseert het HMC de examen expositie (9 en 10 juli 2019). Kenners weten dat er op die expositie niet alleen prachtige meubelstukken en presentaties van interieuradviseurs te zien zijn. De boten die worden gepresenteerd trekken ieder jaar weer veel bekijks. Liefhebbers van de houten jachtbouw hoeven dit jaar niet te wachten tot juli om de prachtige boten van dichtbij te bekijken. Een deel van de boten is van 6 t/m 10 maart 2019 namelijk te zien bij de HISWA in de RAI Amsterdam.

 Specialisatie houten jachtbouw
Het HMC staat bekend als een creatieve en ambachtelijke vakschool die binnen de opleiding meubelmaken de specialisatie houten jachtbouw aanbiedt. De procesvoering ligt daarbij van begin tot het eind in handen van de leerling. Hierbij komt zowel het hoe, waarom, de constructie van de boot en het gedrag van de boot in het water aan de orde. Dit jaar krijgen HISWA bezoekers een voorproefje op de examenprojecten van studenten van de deze specialisatie en dat niet alleen!

 Challenge
De examen studenten van de Botenbouw klas maken allemaal hun eigen boot. De drie boten die op HISWA aanwezig zijn, worden stuk voor stuk gesponsord door International. International heeft de studenten uitgedaagd om in vijf dagen tijd, op de HISWA een kleine houten boot te bouwen die op zondag 10 maart te water wordt gelaten. Zal het ze lukken om deze challenge te voltooien? Koop hier je kaarten en kom kijken naar hun plan van aanpak en het resultaat!

Sponsoring
Bij International wordt de ondersteuning en goede educatie van studenten waardevol gevonden. ‘Dit zijn de jachtbouwers van de toekomst’ aldus International. Het bedrijf sponsort dan ook bijna de gehele 3e en 4e klas Houten jachtbouw bij het HMC.

28 februari 2019 | Beurzen, Botenbouw, Meubelmaker