Mental Health Alert Week bij het HMC

31 maart 2022

Amsterdamse mbo’s organiseren de Mental Health Alert Week. In deze week, welke van 11 t/m 14 april plaatsvindt, slaat het Amsterdamse mbo-onderwijs en de gemeente Amsterdam hun handen in een en maken zich sterk voor de mentale gezondheid van studenten. Tijdens de Menthal Health Alert Week staat het mentale welzijn van studenten centraal. Er worden activiteiten georganiseerd die gericht zijn op het ondersteunen van de mentale gezondheid van studenten. Dit gebeurt op een laagdrempelige, vrijblijvende manier waarmee gepoogd wordt het voor iedereen toegankelijk te maken en de drempel naar ondersteuning te verlagen.

Voel je gehoord
Wethouder Simone Kukenheim (MBO en Zorg): ”Mentale gezondheid is een belangrijk onderwerp. We willen dat studenten om hulp durven te vragen als ze in de knel zitten. Door hen de juiste hulp te bieden, voorkomen we bijvoorbeeld ook schooluitval wat vaak een gevolg kan zijn van mentale problemen.” De Mental Health Alert Week is een actie om studenten een extra hart onder de riem te steken en en de verschillende mogelijkheden voor ondersteuning zichtbaar te maken.

Alle scholen, één missie
Het Mediacollege Amsterdam is initiatiefnemer voor dit project. Zij wonnen vorig jaar hiermee de publieksprijs voor meest duurzame mbo-project van Nederland. Dit jaar sluiten, naast het HMC, ook het ROC van Amsterdam, ROC TOP en het VO Samenwerkingsverband Amsterdam-Diemen aan bij dit initiatief. Samen strijden ze voor het bespreekbaar maken van de mentale gezondheid van studenten en proberen ze met dit project de drempel naar het praten over dit  onderwerp te verlagen.

Kickstart Mindset
Op maandag 11 april en woensdag 13 april zijn er bij het HMC diverse activiteiten georganiseerd. Zo kunnen studenten bijvoorbeeld terecht bij jeugdadviseurs van het HMC, kunnen ze moodboards maken, hun frustratie kwijt bij een boksbal, praten met hulpverleners van Jellinek en een workshop ‘Kickstart Mindset’ volgen waarbij ze op een interactieve manier kennis maken met mindfulness.

31 maart 2022 | Algemeen, Projecten