Minister van Onderwijs bezocht EXPO bij het HMC in R’dam

10 juli 2024

Op dinsdag 9 juli bracht de nieuwe minister van Onderwijs, Eppo Bruins, een bezoek aan de jaarlijkse eindexamenexpositie van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Rotterdam. Het was zijn eerste werkbezoek. Tijdens dit bezoek kregen de examenstudenten de kans om hun indrukwekkende meubelen, interieurprojecten en houten creaties persoonlijk aan de minister te laten zien. Het thema van dit jaar, ‘Kleurrijke Makers’, weerspiegelde de diversiteit en creativiteit die de studenten van het HMC kenmerken.

Onder de indruk
De minister was erg onder de indruk van het vakmanschap, de creativiteit en de gedrevenheid van de HMC studenten. Minister Bruins vertelt: ‘ Één ding is zeker, deze vakmensen hebben we nu en in de toekomst keihard nodig. Daarom is het zo belangrijk dat we streven naar een samenleving waarin het mbo net zo gewaardeerd wordt als andere onderwijsvormen.”

Eerste werkbezoek
Dit bezoek markeerde het eerste werkbezoek van minister Bruins in zijn nieuwe functie als minister, een grote eer voor het HMC. Het bezoek was extra bijzonder omdat de vorige minister van Onderwijs, Dijkgraaf, zijn laatste werkbezoek onlangs afsloot bij het HMC in Amsterdam.

Bekijk hieronder een video van het bezoek: