Populairste opleidingen HMC

08 maart 2019

Donderdag 7 maart was bij beide locaties van het HMC de infodag. Tijdens deze dag kunnen bezoekers de sfeer proeven tijdens een “normale” schooldag. De lessen zijn bezig, waarbij de deuren open staan en bezoekers binnen kunnen lopen om hun vragen te stellen. Een andere setting dan bij de eerdere open dagen waarbij medewerkers en studenten speciaal op school zijn voor de bezoekers. De infodag van donderdag 7 maart was de laatste in de reeks van “open dagen” dit schooljaar.

Interieuradviseur (niveau 4)
Ondanks dat er dit jaar geen recordaantal bezoekers werd gemeten tijdens de open dagen, lopen de aanmeldingen bij de meeste opleidingen voor op andere jaren. De opleiding Interieuradviseur lijkt de populairste in het aanbod van het HMC. Bij beide locaties is er voor deze opleiding een wachtlijst. Wanneer je je nu aanmeld kom je op die lijst te staan.

Meubelmaker / (scheeps)interieurbouwer (niveau 2)
In Rotterdam is niet alleen de opleiding Interieuradviseur erg in trek. Voor de opleiding Meubelmaker / (scheeps)interieurbouwer op niveau 2 is er ook veel animo en krijgen studenten die zich nu aanmelden bericht dat zij op een wachtlijst worden geplaatst. Bij de locatie in Amsterdam is er nog wel plek bij deze opleiding.

Verkoper wonen (niveau 2)
In Rotterdam is er ook een wachtlijst voor de opleiding Verkoper wonen op niveau 2. De studenten die zich nu aanmelden voor deze opleiding komen op een wachtlijst te staan. Bij de locatie in Amsterdam is er nog wel plek bij deze opleiding.

Sfeer proeven en alternatieve opleidingen
Heb je de open dagen gemist en wil je nog wel graag de sfeer proeven bij het HMC? Of sta je op de wachtlijst van een van de eerder genoemde opleidingen en ben je nieuwsgierig naar de alternatieven, zoals Meubelstofferen, Timmer en Creatief vakman? De komende maanden zijn er bij beide locaties rondleidingen waarvoor je je kunt aanmelden via de receptie.