Succesvolle Masterly the Dutch Milano overtreft verwachtingen

25 april 2024

De recente editie van de Salone del Mobile, met het Nederlandse deel van de beurs, Masterly – the Dutch in Milano, bleek een enorm succes te zijn! Opvallend was de hogere opkomst dan voorgaande jaren, met een geschatte 77.000 tot 100.000 bezoekers. Hierdoor overtrof Masterly ruimschoots de verwachtingen van de acht oud-studenten die hun meesterstukken op de beurs presenteerden. 

Nederlands designpaviljoen
De acht oud-studenten van de opleiding ondernemend meubelmaker/scheepsinterieurbouw stonden met hun meesterstuk op onze stand van het HMC, in het Nederlandse designpaviljoen gevestigd in het Palazzo dei Giureconsulti – ook bekend als het ‘Palazzo met de Toren’. Dit paviljoen bevindt zich in het centrum van Milaan en is een exclusieve showcase voor Nederlands ontwerp.  

Foto’s: MASTERLY

Nicole Uniquole
Masterly – The Dutch in Milano is een initiatief van Nicole Uniquole. Voorafgaand aan de beurs hebben drie studenten van de opleiding interieuradviseur stage gelopen bij Uniquole. Tijdens de beurs hebben deze drie studenten ook kunnen assisteren en de beurs kunnen verkennen. Daarnaast hebben zij, samen met Nicole, de studenten van het HMC, die op excursie waren naar Milaan, verwelkomd in de stad en op de beurs. 

Op de rechterfoto foto v.l.n.r.: Eline van Duijn, Isabela dos Santos ’t Hoen en Hanneke Heida.

Netwerken
Tijdens de beurs kregen de oud-studenten niet alleen de kans om hun werk en vakmanschap te tonen, maar ook om waardevolle contacten te leggen en toekomstige samenwerkingen te verkennen. Enthousiaste reacties van de oud-studenten onderstrepen het belang van Masterly als platform; één van hen merkte op: “Ik zou het zo nog een keer doen”, terwijl een ander benadrukte: “Een onwijs gave kans om onderdeel te zijn van de Masterly familie.” 

Verkoop
Een van de hoogtepunten van dit jaar was o.a. de verkoop van het meubelstukken van Niels van Bergeijk en Primo Arets. Van Niels is zijn essenhouten dressoir, geïnspireerd op de tijdloze esthetiek van de Mid Century Modern beweging Verkocht. Van Primo de collectiestoelen van voornamelijk afvalmateriaal gemaakt. 

Primo Arets (links) en Niels van Bergeijk

Prijs
Ook wist Derek Burrei de aandacht te trekken met zijn ontwerp. Hij ontving de aanmoedigingsprijs van de interieurclub voor zijn bank ‘Pivot Canapé’, waarbij de zittingen van de bank draaien en roteren. Derek’s creatie, geïnspireerd door de architecturale details van een gebouw in Den Haag, illustreert vakmanschap en creativiteit. De interieurclub heeft een speciale melding gemaakt over Derek op de website. Wil je dit stukje lezen? Klik dan hier. 

Derek Burrei op zijn bank ‘Pivot Canapé’

Lof
Met dit succes en de positieve feedback blijft Masterly – the Dutch in Milano een belangrijk evenement voor het HMC, en natuurlijk voor iedereen die betrokken is bij design en vakmanschap. Ook dit jaar, veel lof voor onze oud-studenten en niet alleen voor het presenteren van hun meesterstukken, maar ook voor hun ondersteuning van elkaar tijdens deze enerverende week.

Hieronder vind je foto’s Bart van den Berg, Mika Bouman, Nozem Kerkhof, Lars van der Nol en Finnean Rensink van Wetten evenals een sfeerimpressie van de stand.

Fotograaf: Laura Majolino

Bart van den Berg (links) en Mika Bouman

Nozem Kerkhof (links) en Lars van der Nol

Finnean Rensink van Wetten en sfeerimpressie van de stand.