Workshops op het HMC Amsterdam!

15 november 2021
Wil je kennis maken met het HMC en erachter komen of de opleidingen bij je passen? Kom dan volgende week naar onze workhops (inclusief rondleiding).  Deze voeren we uit in samenwerking met de Techniekbus

Alles waar je je vingers om kan krijgen, zet je naar je hand. Herkenbaar? Dan hebben we goed nieuws voor je: je hebt maakdrang. Creëren zit in je bloed. En daar kan je niets aan doen, maar wel iets méé doen. Namelijk een vak leren. Meubelmaker, interieurontwerper of pianotechnicus bijvoorbeeld.​ Kom naar een van onze workshops op onze locatie in Amsterdam om uit te vinden of zo’n vak bij jou past.

Klik hier om je aan te melden.

Op meerdere momenten dit schooljaar organiseren wij deze workshops die je kennis laten maken met onze opleidingen. Ben jij je aan het oriënteren voor een vervolgopleiding? Dan zijn deze workshops echt wat voor jou. We starten met een kleine rondleiding door de school en daarna ga jij al snel aan de slag, zodat je de opleidingen zelf kunt ontdekken! Uiteraard maak je iets moois wat je mee naar huis kunt nemen. De workshops zijn bedoelt voor leerlingen en docenten van het voorgezet onderwijs.

Welke workshops bieden we aan?

 • Meubelmaken en Creatief vakman
  Maak van een houten lat op ambachtelijke wijze jouw eigen fotolijst. Vul deze vervolgens met een toffe polaroid, die je ook maakt tijdens de workshop. Je leert deze dag over verschillende technieken en gereedschappen in de houtbewerking.
 • Meubelstofferen 
  Hoe stoffeer je een meubel? In deze workshop laten we je zien hoe jij een meubel kunt stofferen. Je gaat aan de slag met materialen en gereedschappen en maakt een eigen gestoffeerd mini-stoeltje!
 • Verkoper interieur 
  Wil jij leren hoe je een goede artikelpresentatie maakt? Leer tijdens deze workshop van alles over styling, trends en het maken van een goede winkelpresentatie en hoe je deze goed fotografeert!
 • Experimenteren met digitale technieken 
  In deze workshop ga je jouw naambord/sleutelhanger ontwerpen in 3D, deze uit verschillende materialen maken met lasersnijder en watersnijder. Verder ga je een tekenmachientje maken en  jouw ontwerp zoeken in een VR omgeving.

 

Terugblik

We hebben dit jaar twee eerdere, succesvolle edities gehad. Hier wat kiekjes:
 
Op twee van de foto’s zijn de werkstukken te zien die zijn gemaakt tijdens de workshop van de opleiding Meubelstofferen. Tijdens deze workshop zijn de deelnemers aan de slag gegaan met materialen en gereedschappen en hebben uiteindelijk een mini-stoeltje gestoffeerd.
 
Op de andere foto’s is de workshop van de opleidingen Meubelmaken en Creatief vakman te zien. Hier hebben de deelnemers geleerd over verschillende technieken en gereedschappen in de houtbewerking. Vervolgens hebben ze van een houten lat op ambachtelijke wijze een fotolijst gemaakt.