Terugblik: Koningin Maxima bezoekt HMC-studenten bij Masterly Milaan

28 april 2023

Vorige week vond dé grote internationale designbeurs in Milaan plaats: Salone del Mobile. Het Nederlandse deel van deze beurs, Masterly the Dutch in Milano, was groot vertegenwoordigd. Hier stonden naast meer dan 100 Nederlandse ontwerpers en bedrijven ook vijf geselecteerde HMC-studenten met hun meesterstuk. Hoogtepunt voor vele was het koninklijk bezoek van koningin Maxima tijdens de opening van Masterly. Daarbij ging zij in gesprek met de ontwerpers, waaronder ook de HMC-studenten over vakmanschap. Een unieke ervaring!

Een podium voor Nederlandse design
Salone del Mobile is een zesdaags event waarbij ontwerpers en bedrijven van over de hele wereld zich presenteren. Dit jaar was Masterly the Dutch in Milano voor de zevende keer onderdeel van deze imposante beurs. Masterly biedt een podium voor architecten, meubel-, textiel-, bouw- en accessoirebedrijven, ontwerpers, kunstenaars, ambachtslieden, galeries en vakscholen voor design en interieur.

Op de kaart zetten
Tijdens de eindexamenexpositie afgelopen schooljaar zijn vijf HMC-studenten geselecteerd om hun meesterwerkstuk te presenteren tijdens Masterly. Hiermee krijgen de studenten de mogelijkheid hun werk aan een groot internationaal publiek te tonen. Dit biedt een mooie kans om te netwerken, potentiele opdrachtgevers te vinden en samenwerkingen aan te gaan.

In gesprek met de koningin
Dit jaar werd Masterly verblijd met het bezoek van koningin Maxima. Zij sprak tijdens de opening met diverse designers over hun ontwerpen en vakmanschap. Ook de aanwezige HMC-studenten die hun werk presenteerde kregen de kans om met koningin Maxima te spreken over hun meesterstuk. Een bijzondere ervaring om nooit te vergeten!

Bijzondere vermelding voor afgestudeerd HMC’er Kees Dekkers. Hij stond vorig jaar als geselecteerd HMC-student met zijn meesterwerkstuk No Waist Chair bij Masterly Milaan en was dit jaar weer aanwezig. Dit keer voor een samenwerking met het merk Colmar. Hiervoor werden maar liefst 20 van zijn No Wast Chair stoelen ingezet.

 

 

28 april 2023 | Beurzen, Salone del Mobile