Wandmeubels maken met elektrisch handgereedschap

14 december 2018

Het HMC in Amsterdam heeft de afgelopen maanden de machinale flink verbouwd. Hierdoor kon de machinale niet gebruikt worden. Tweedejaars studenten van de opleiding Meubelmaker niveau 2 zijn daar creatief mee omgegaan.

De opdracht was om een ontwerp te maken voor een wandmeubel dat uit vier tot vijf verschillende elementen bestaat en waarin overal verschillende houtverbindingen zitten. Aangezien de machinale niet bruikbaar was hebben de studenten alles met elektrische handgereedschappen gemaakt. Docent Huub Wullems vertelt: ‘De opdracht is door de groep geweldig opgepakt en de motivatie en inzet was hoog. Helaas was er niet genoeg ruimte om meer werk tentoon te stellen, maar enkele van de wandkastjes zijn te bekijken in de “etalage” van het HMC gebouw aan de Arlandaweg 98.’

Goed concept
Al met al kan er gezegd worden dat er op een creatieve manier om gegaan is met de verbouwing van de machinale en wat ook nog geresulteerd heeft in mooi werk, iets om meer mee te doen. Om die reden is het idee dat niveau 3 meubelstudenten met hetzelfde concept aan de gang gaan.

14 december 2018 | Meubelmaker