Winnaar Baars & Bloemhoff Talent Awards 2021 bekend!

11 januari 2022

Walter Daniel Noest is dé winnaar van de Baars & Bloemhoff Talent Awards 2021.

Walter, inmiddels afgestudeerd HMC-student, maakte voor zijn meesterwerkstuk een ladekast waarin hij zijn inspiratie, een prachtig schilderij met de aanblik van een duinlandschap, volledig liet terugkomen. Hij zegt zelf over zijn meubel: ”De kast is een schilderij in de vorm van een dressoir met lades. Het gebruik van hout om een landschap te vormen, vormt de brug tussen het meubelmaken en de schilderkunst”.

De vakjury van Baars & Bloemhoff sprak lovende woorden over Walter zijn werk en zei “Als je een kast zou kunnen schilderen, dan zou je het zo moeten doen. Enorm divers met 14 gebruikte houtsoorten geduldig en zorgvuldig gecombineerd tot een 3D schilderij!”. Echte Noeste (;)) arbeid.

Het meesterwerk van Walter is door de vakjury geselecteerd tijdens de EXPO ‘We made it’ van het Hout- en Meubileringscollege, welke afgelopen zomer plaatsvond. Uiteindelijk koos de jury vijf talenten die uitblonken in inventiviteit, originaliteit en vakmanschap. De genomineerde werken maakten een rondreis van drie maanden tussen vier verschillende Broeinestlocaties zodat het publiek ze kon bekijken en hun stem uitbrengen. Aan het einde van het kalenderjaar is de winnaars bekend geworden.

Walter mag nu een jaar lang de titel Talent Award 2021 dragen en ontvangt van Baars & Bloemhoff de bijbehorende waardecheque.

Gefeliciteerd!

11 januari 2022 | Expositie, Meubelmaker