Winnaars van de Woonmall Publieks Award bekend!

27 september 2022

Wie afgelopen weken bij Woonmall Alexandrium is geweest, kan het niet gemist hebben: de expositie van HMC-studenten. Geselecteerde studenten van het HMC deden als Young Designers mee aan de wedstrijd voor de Woonmall Publieks Award in de categorieën meubelontwerp en interieurontwerp, met een speciale categorie voor de vakopleiding voor volwassenen van HMC Cursus en training.

Stemmen werven
Tijdens de eindexamenexpositie afgelopen studiejaar heeft een jury, bestaande uit ondernemers die betrokken zijn bij Woonmall Alexandrium, twaalf studenten geselecteerd die hun werk mochten presenteren bij de woonmall en daarmee meedoen met de wedstrijd voor Young Designers. Begin september hebben de studenten onder begeleiding hun stand opgebouwd en is het stemmen werven begonnen. Zowel online als fysiek kon er gestemd worden op de favoriete ontwerpen in de categorieën meubelontwerp en interieurontwerp.

Prospector 16
Van de zes deelnemende meubelontwerpers behaalde Jerke Sijbrandij de meeste stemmen en is daarmee winnaar in zijn categorie. Jerke deed mee aan de wedstrijd met zijn Canadese kano ‘Prospector 16’ waarover hij vertelt ”Het was een project van doorzetten en vele uren maken, maar de aanhouder wint en het resultaat is te zien. Er is aan de hand van een bestaande tekening gebouwd. Dat wil zeggen dat de vorm van de boot vast ligt, maar alle houtsoorten en kleur spelingen, zoals in de patronen, vrij te kiezen waren.”


Jerke Sijbrandij

Boutique Hotel
Bij de categorie interieurstyling deden ook zes geselecteerde studenten mee. De wedstrijd is uiteindelijk gewonnen door Isa Heijne den Bak. Zij ontving de meeste stemmen. Isa deed mee met haar interieurontwerp ‘Boutique Hotel’. Isa vertelt: ”Mijn ontwerp is uniek, omdat ik een hedendaags interieur heb ontworpen, zonder dat de eigen en historische sfeer van het pand verloren is gegaan!”


Isa Heijne den Bak

RE-CYCLED
Dit jaar presenteerde ook studenten van de vakopleiding van HMC Cursus & training hun werk. Hier was meubelstoffeerder Wilma Hertog de winnaar met haar stoel ‘RE-CYCLED’. Wat maakt haar ontwerp uniek? Wilma vertelt ”Ik wil een statement maken dat we te snel dingen wegdoen. Ik vind dat we leven in een weggooi maatschappij!”


Wilma Hertog

Prijs
De winnaars hebben ieder een cheque ter waarde van €250 + een bokaal gewonnen. Daarnaast krijgen zij binnenkort een publicatie over hun gewonnen werk in de Telegraaf.
De winnaars met de jury en de andere studenten die in de top 3 stonden van boven naar onder: Jerke, Isa en Wilma.