Allround interieurvakman (M/V) (woningstofferen)

Niveau 3 ■ BBL ■ 3 jaar ■ Amsterdam/Rotterdam Crebonr. 25661
De opleiding is een BBL opleiding waarbij je gaat leren en werken tegelijk. Om deze opleiding te volgen heb je een baan nodig. Er zijn veel banen te vinden voor interieurvakmannen. Als allround interieurvakman ben je de specialist in het leggen van vloerbedekking, het plaatsen van raambekleding en zonwering, zowel in woningen als in andere gebouwen. Als geen ander ken je de technieken van het woningstofferen. Je kunt in alle mogelijke ruimten overweg met verschillende materialen. Je legt vloerbedekking, vinyl of laminaat, hangt gordijnen op en plaatst (elektrische) zonwering. Je werkt in eenvoudige rechthoekige kamers, maar ook in ruimten met rondingen of een open trap. Voorafgaand aan de klus neem je de maten van de ruimte zorgvuldig op. Omdat jij de expert bent, begeleid je collega’s die met jou mee zijn op karwei bij de klant. En voor de klant ben jij het aanspreekpunt.

Let op: de opleiding Interieurvakman start niet in Amsterdam voor schooljaar 2024-2025. In Rotterdam start de opleiding wel voor schooljaar 2024-2025.

De opleiding Interieurvakman heette voorheen allround woningstofferen. Qua inhoud is de opleiding hetzelfde gebleven.

De lessen
Tijdens de opleiding leer je alle specialistische legtechnieken van vloerbedekkingsoorten op vloeren en trappen en plaatsingstechnieken voor raambekleding en zonwering. Ook het opmeten van de ruimten en de hoeveelheid te gebruiken materialen is een onderdeel van de opleiding. Uiteraard krijg je ook les in de algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap.

Doorstromen
Na afronding van deze opleiding kun je ervoor kiezen om door te stromen naar de opleiding Leidinggevende team/afdeling/project.

Werken en leren
Deze opleiding is een BBL opleiding waarbij je gaat leren en werken tegelijk. Om deze opleiding te volgen heb je een baan nodig. Er zijn veel banen te vinden voor interieurvakmannen/woningstoffeerders. Hieronder vind je een aantal vacatures:

Dagje meelopen?
Bij het HMC krijg je de gelegenheid om alvast mee te kijken en te ervaren. Door middel van meeloopdagen en workshops maak je kennis met de opleiding en kun je ervaren of het wat voor je is. Interesse? Mail naar p.vanderarend@hmcollege.nl of bel naar 010 – 285 55 55 en vraag naar Peter van der Arend.

Meer zien?
Bekijk hier video’s over de opleiding interieurvakman gemaakt door de brancheorganisatie INretail.

Video's
Aanmelden Ben je enthousiast geworden over deze opleiding? Meld je dan gelijk aan. Nadat je je hebt aangemeld, word je uitgenodigd voor een AMN talentscan. De test heeft als doel dat je wordt geplaatst in een opleiding die optimaal aansluit bij je mogelijkheden.