Allround interieurvakman (M/V) (woningstofferen)

Niveau 3 ■ BBL ■ 3 jaar ■ Rotterdam Crebonr. 25039

De opleiding Interieurvakman heette voorheen allround woningstofferen. Qua inhoud is de opleiding hetzelfde gebleven.

Als allround interieurvakman ben je de specialist in het leggen van vloerbedekking, het plaatsen van raambekleding en zonwering en het monteren van meubelen, zowel in woningen als in andere gebouwen. Als geen ander ken je de technieken van het woningstofferen. Je kunt in alle mogelijke ruimten overweg met verschillende materialen. Je legt vloerbedekking, vinyl of laminaat, hangt gordijnen op en plaatst (elektrische) zonwering. Je werkt in eenvoudige rechthoekige kamers, maar ook in ruimten met rondingen of een open trap. Voorafgaand aan de klus neem je de maten van de ruimte zorgvuldig op. Omdat jij de expert bent, begeleid je collega’s die met jou mee zijn op karwei bij de klant. En voor de klant ben jij het aanspreekpunt.

De lessen
Tijdens de opleiding leer je alle specialistische legtechnieken van vloerbedekkingsoorten op vloeren en trappen en plaatsingstechnieken voor raambekleding en zonwering. Ook het opmeten van de ruimten en de hoeveelheid te gebruiken materialen is een onderdeel van de opleiding. Uiteraard krijg je ook les in de algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap.

Jouw toekomst als allround interieurvakman
Na deze opleiding kun je gaan werken als projectstoffeerder, allround woningstofeerder, interieurvakman of als allround vloerdecorateur.

Aanmelden
Ben je enthousiast geworden over deze opleiding? Meld je dan gelijk aan. Nadat je je hebt aangemeld, word je uitgenodigd voor een AMN talentscan. De uitkomst daarvan bespreken we met jou en (eventueel) je ouder(s)/verzorger(s). De test en het gesprek hebben als doel dat je wordt geplaatst in een opleiding die optimaal aansluit bij je mogelijkheden.