Allround meubelmaker / (scheeps)interieurbouwer

Niveau 3 ■ BOL/BBL ■ 3 jaar ■ Amsterdam/Rotterdam Crebonr. 25926
Als allround meubelmaker / interieurbouwer ben je werkzaam in een meubelmakerij, meubelfabriek, interieurbouwbedrijf of scheepswerf. Hier maak je vanaf een werktekening meubels, interieurs of onderdelen van (scheeps)betimmeringen, die je vervolgens ook vaak zelf plaatst. Daarnaast ben jij degene die het productieproces op de werkplaats in de gaten houdt en ben je het aanspreekpunt ivoor collega’s en werkvoorbereiders. Je bent volledig zelfstandig werkzaam en legt verantwoording af aan de directie of de bedrijfsleiding

De lessen
Tijdens deze opleiding leer je alles over het fijnbewerken van hout, het hanteren van (hand)gereedschappen en machines en het bedenken en maken van constructies. Je leert het hele productieproces uitvoeren en anderen daarin aansturen en begeleiden. Tijdens je opleiding ga je een richting kiezen, zoals allround meubelmaker, allround interieurbouwer of allround scheepsinterieurbouwer. Uiteraard krijg je ook les in de algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap.

Jouw toekomst als Allround meubelmaker
Na deze opleiding kun je gaan werken als allround ambachtelijk meubelmaker, allround (scheeps)interieurbouwer, allround decorbouwer of al allround standbouwer. Ben je nog niet klaar met studeren? Dan zijn er mogelijkheden om door te leren op een hoger niveau. Zo kun je voor het volgende kiezen:

De mogelijkheden om door te stromen bespreken we samen met jou. Daarbij is het belangrijk dat je de vakken talen en rekenen op een hoger niveau hebt afgesloten.

Video's
Aanmelden Ben je enthousiast geworden over deze opleiding? Meld je dan gelijk aan. Nadat je je hebt aangemeld, word je uitgenodigd voor een AMN talentscan. De test heeft als doel dat je wordt geplaatst in een opleiding die optimaal aansluit bij je mogelijkheden.