Allround meubelstoffeerder

Niveau 3 ■ BOL/BBL ■ 3 jaar ■ Amsterdam Crebonr. 25855
Als allround meubelstoffeerder ben je werkzaam bij een meubelstoffeerderij die bestaande meubels herstoffeert of een stoffeerafdeling van een bedrijf dat nieuwe meubels levert. Onder toezicht van een leidinggevende ben je verantwoordelijk voor het hele proces. Je weet alles van de verschillende materialen en werkmethoden die je toe kan passen voor het binnenwerk en de stoffering van klassieke en moderne zitmeubelen. Daarnaast ben jij degene die het stoffeerproces in de gaten houdt en een aanspreekpunt voor je collega's.

De lessen
Tijdens deze opleiding leer je alles over het hanteren van (stoffeer)gereedschappen, hand- en naaimachines en het uitvoeren van stoffeertechnieken. Je leert op een goede manier basismaterialen aanbrengen en op verschillende manieren afwerken met de diverse soorten bekledingsmaterialen. Ook leer je het hele stoffeerproces uitvoeren en anderen daarin aansturen en begeleiden. Uiteraard krijg je ook les in de algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap.

Jouw toekomst als Allround meubelstoffeerder
Na deze opleiding kun je gaan werken als klassiek of modern meubelstoffeerder, herstofeerder of als autostoffeerder. Ben je nog niet klaar met studeren? Dan zijn er mogelijkheden om door te leren op een hoger niveau. Zo kun je voor het volgende kiezen:

 

Video's
Aanmelden Ben je enthousiast geworden over deze opleiding? Meld je dan gelijk aan. Nadat je je hebt aangemeld, word je uitgenodigd voor een AMN talentscan. De test heeft als doel dat je wordt geplaatst in een opleiding die optimaal aansluit bij je mogelijkheden.