Niveau 4 ■ BOL ■ 4 jaar ■ Amsterdam/Rotterdam Crebonr. 25771
Als interieuradviseur ben je werkzaam in de woonbranche of in de projectinrichting. Je ontwerpt en adviseert klanten die een interieurontwerp en -advies nodig hebben over de juiste materialen, kleuren en meubelen. Dit doe je aan de hand van een ontwerp van de ruimte waarin je de ideeën en wensen van de klant hebt verwerkt. Daarnaast stel je een offerte op van materiaal- en arbeidskosten, verzorg je afspraken rondom de levering van de goederen en zie je erop toe dat het ontwerp goed wordt uitgevoerd.

Let op: Voor de opleiding Interieuradviseur locatie HMC Rotterdam schooljaar 2024-2025 zijn het aantal beschikbare opleidingsplaatsen bereikt. We hebben inmiddels meer binnengekomen aanmeldingen dan dat we kunnen plaatsen. Je leest hier hoeveel plaatsen er beschikbaar zijn. Je kunt je nog wel aanmelden voor de opleiding, maar we kunnen niet garanderen dat je geplaatst kan worden. Voor de locatie Amsterdam zijn er nog wel opleidingsplaatsen. Een alternatief zou kunnen zijn:

De lessen
Tijdens deze opleiding leer je alles over het geven van een totaaladvies voor de inrichting van diverse ruimtes in woningen, kantoren, winkels of restaurants. Je doet veel ervaring op met materialen, meubels en woonaccessoires, dit allemaal geïnspireerd op de nieuwste trends. Je leert tekenen met de hand en de computer en hoe je je creativiteit kan vormgeven in een ontwerp/advies. Daarbij is het ook belangrijk dat je weet hoe je een verkoopgesprek voert, hoe je een offerte schrijft en hoe je jouw ontwerp presenteert.

Je gaat ook aan de slag met je technische vaardigheden. Zo maak je een verlichtings- en elektraplan. Ook komt techniek verder aan bod bij het bouwen van maquettes, waarbij je de basisprincipes van ruimtelijke constructies leert. Eveneens maak je kennis met nieuwe technologieën. Met behulp van computerprogramma’s leer je de 3D-printer/lasersnijder aan te sturen voor bijvoorbeeld het maken van maquettes. Aan het einde van de opleiding maak je een keuze uit een aanbod van vakken. Hiermee vergroot je de kans op een goede doorstroom naar de arbeidsmarkt of een vervolgstudie. Uiteraard krijg je ook les in de algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap.

Jouw toekomst als interieuradviseur
Na deze opleiding kun je gaan werken als interieuradviseur, binnenhuisadviseur, verkoopadviseur, interieurontwerper, verlichtingsadviseur, decorateur, interieurstylist, projectstylist, 3D-presentatietekenaar of als inkoper.

MBO voor havisten en vwo’ers
Als je na het behalen van je havo-diploma (nog) niet naar het hbo wilt, maar wel verder wilt leren, dan kan het mbo een goed alternatief voor je zijn. Havisten kunnen bij ons de opleiding Interieuradviseur volgen in een verkort traject, dat drie in plaats van vier jaar duurt. Lees hier meer informatie over deze opleiding en meld je aan.

Video's
Aanmelden Ben je enthousiast geworden over deze opleiding? Meld je dan gelijk aan. Nadat je je hebt aangemeld, word je uitgenodigd voor een AMN talentscan. De test heeft als doel dat je wordt geplaatst in een opleiding die optimaal aansluit bij je mogelijkheden.