Interieurvakman (M/V) (woningstofferen)

Niveau 2 ■ BBL ■ 2 jaar ■ Amsterdam/Rotterdam Crebonr. 25659
Als interieurvakman richt je kantoren en woonhuizen in met vloerbedekking en raambekleding. Je werkt op locatie bij particulieren of bij grote projecten voor opdrachtgevers. Zo is je werk erg divers. Je komt in bewoonde en nog onbewoonde huizen, maar ook bij kantoren, scholen of een ziekenhuis zijn interieurvakmannen/woningstoffeerders nodig. Je stoffeert ook trappen, hangt gordijnen met toebehoren op en bevestigd zonwering. Meestal werk je in tweetallen.

De opleiding Interieurvakman heette voorheen woningstofferen. Qua inhoud is de opleiding hetzelfde gebleven.

De lessen
Tijdens deze opleiding leer je alles over verschillende soorten vloeren leggen, zoals tapijt, PVC, marmoleum en laminaat. Je leert het legklaar maken van ondervloeren en het toepassen van de diverse vloerbedekking op vloeren en trappen. Ook leer je verschillende soorten raamdecoratie op te hangen/monteren, bijvoorbeeld gordijnen, jaloezieën, shutters en binnenzonwering.

Uiteraard krijg je ook les in de algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap.

Werken en leren
Deze opleiding is een BBL opleiding waarbij je gaat leren en werken tegelijk. Om deze opleiding te volgen heb je een baan nodig. Er zijn veel banen te vinden voor interieurvakmannen/woningstoffeerders. Hieronder vind je een aantal vacatures:

Meer zien?
Bekijk hier video’s over de opleiding interieurvakman gemaakt door de brancheorganisatie INretail.

Dagje meelopen?
Bij het HMC krijg je de gelegenheid om alvast mee te kijken en te ervaren. Door middel van meeloopdagen en workshops maak je kennis met de opleiding en kun je ervaren of het wat voor je is. Interesse? Mail naar p.vanderarend@hmcollege.nl of bel naar 010 – 285 55 55 en vraag naar Peter van der Arend.

Video's
Aanmelden Ben je enthousiast geworden over deze opleiding? Meld je dan gelijk aan. Nadat je je hebt aangemeld, word je uitgenodigd voor een AMN talentscan. De test heeft als doel dat je wordt geplaatst in een opleiding die optimaal aansluit bij je mogelijkheden.