Leidinggevende team/ afdeling/ project

Niveau 4 ■ BOL ■ 1 jaar ■ Amsterdam Crebonr. 25160
Als Leidinggevende van een team/afdeling/project geef je direct leiding aan medewerkers of een project. Je werkt samen met collega’s, leidinggevenden en externen. Je stuurt anderen aan, bent een voorbeeld, coacht hen en houdt de voortgang van de werkzaamheden in de gaten. Je neemt zelfstandig beslissingen en draagt daar verantwoordelijkheid voor. Bij problemen of knelpunten bedenk jij passende oplossingen. Om er voor te zorgen dat de doelen zo snel mogelijk worden behaald, zorg jij voor een veilige en optimale werkomgeving voor je team, afdeling of project.

Let op: deze opleiding zal schooljaar 2024/2025 niet starten.

Deze opleiding kun je volgen als je een mbo-opleiding op niveau 3 zoals retailspecialist woonbranche, allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer en allround montagemedewerker houttechniek hebt afgerond bij het HMC of bij een andere onderwijsinstelling.

Tijdens de opleiding
Je leert alles over leidinggeven in de context van je vak en je maakt kennis met leiderschapsstijlen. Je leert project- en activiteitenplannen op te stellen en uit te voeren. Je leert ook communicatieve vaardigheden toe te passen, bijvoorbeeld hoe je een werkoverleg leidt. Je maakt kennis met geautomatiseerde systemen van projectbegeleiding. Je leert andere vakgebieden kennen en gaat jezelf verdiepen in je eigen vakmanschap.

De lessen
Je gaat experimenteren met materialen en technieken en/of digitale productievoorbereiding. Je gaat oefenen met klasgenoten om kennis te maken met jouw vakgebied. Ook maak je kennis met andere vakgebieden zoals pianotechniek, verkoopadviseur, meubel of meubelstofferen. Je leert samenwerken en leidinggeven. Je maakt kennis met diverse leiderschapsstijlen, projectmanagement en personeelsmanagement. De opleiding op niveau 4 bied je ook de mogelijkheid door te stromen naar het HBO. Daarvoor rond je de vakken Nederlands en rekenen af op niveau 3F en Engels op niveau B1/A2. Dit zijn algemene voorwaarden om toegelaten te kunnen worden bij het HBO.

Jouw toekomst
Na deze opleiding kun je o.a. gaan werken als:

  • Leidinggevende in de branche waarin je bent opgeleid
  • Leidinggevende in bedrijven buiten de branches van het HMC

Naast de opleiding Leidinggevende, biedt het HMC ook de opleiding Technisch leidinggevende aan. Deze opleiding kun je alleen volgen als je een afgerond technische vooropleiding op niveau 3 hebt behaald, zoals allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer en allround montagemedewerker houttechniek hebt afgerond bij het HMC of bij een andere onderwijsinstelling.

Video's
Aanmelden Ben je enthousiast geworden over deze opleiding? Meld je dan gelijk aan. Nadat je je hebt aangemeld, word je uitgenodigd voor een AMN talentscan. De test heeft als doel dat je wordt geplaatst in een opleiding die optimaal aansluit bij je mogelijkheden.