Niveau 2 ■ BOL/BBL ■ 2 jaar ■ Amsterdam Crebonr. 25022

Als meubelstoffeerder ben je werkzaam bij een meubelstoffeerderij die bestaande meubels herstoffeert of een stoffeerafdeling van een bedrijf dat nieuwe meubels levert. Je gaat klassieke en moderne meubelen stofferen en brengt verschillende bekledingsmaterialen aan. Ook werk je zowel met handgereedschap als machines. Onder toezicht voer je zelfstandig werkzaamheden uit.

De lessen
Tijdens deze opleiding leer je alles over het hanteren van (stoffeer)gereedschappen, hand- en naaimachines en het uitvoeren van stoffeertechnieken. Je leert op een goede manier basismaterialen aanbrengen en op verschillende manieren afwerken met de diverse soorten bekledingsmaterialen. Uiteraard krijg je ook les in de algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap.

Jouw toekomst als Meubelstoffeerder
Na deze opleiding kun je gaan werken als klassiek of modern meubelstoffeerder, herstoffeerder of als beginnend autostoffeerder. Ben je nog niet klaar met studeren? Dan zijn er mogelijkheden om door te leren op een hoger niveau. Zo kun je voor het volgende kiezen:

Doorstroom wordt individueel bekeken en met je besproken.

Deze opleiding kan voor iedereen vanaf 23 jaar ook in deeltijd of in cursusvorm worden gevolgd in Amsterdam en Rotterdam.

Aanmelden
Ben je enthousiast geworden over deze opleiding? Meld je dan gelijk aan. Nadat je je hebt aangemeld, word je uitgenodigd voor een AMN talentscan. De uitkomst daarvan bespreken we met jou en (eventueel) je ouder(s)/verzorger(s). De test en het gesprek hebben als doel dat je wordt geplaatst in een opleiding die optimaal aansluit bij je mogelijkheden.

Meer weten?
Bekijk hieronder twee filmpjes over meubelstofferen.

Meubelstoffeerder Latoya from Expertisecentrum Meubel on Vimeo

Meubelstofferen – het nieuwe vakmanschap met Jesper from Expertisecentrum Meubel on Vimeo.