Niveau 4 ■ BOL ■ 3 jaar ■ Amsterdam Crebonr. 25663
Als pianotechnicus ben je werkzaam in een ambachtelijk bedrijf of je werkt vanuit je eigen bedrijf. Je komt regelmatig bij mensen thuis, op muziekscholen of in theaters om piano’s of vleugels te stemmen. In de werkplaats voer je voornamelijk reparatie- en onderhoudswerkzaamheden uit. Je weet hoe een piano/vleugel is opgebouwd, uit welke onderdelen het bestaat en hoe je deze kunt vervangen of repareren zodat het speelmechanisme weer optimaal functioneert.

Let op: Voor de opleiding pianotechnicus locatie HMC Amsterdam schooljaar 2024-2025 zijn het aantal beschikbare opleidingsplaatsen bereikt. Studenten die zich nu nog aanmelden komen op een wachtlijst.

De lessen
Tijdens deze opleiding leer je alles over de verschillende onderdelen van een piano/vleugel. Je leert de technische staat van de piano te analyseren en reparaties uit te voeren aan het klanklichaam en het mechaniek. Hierbij leer je de verschillende kastonderdelen uit elkaar halen en in elkaar zetten en de piano zuiver te stemmen. Als je kiest voor de uitstroom ondernemer leer je ook een offerte opstellen waarmee je de klant informeert over te verrichten werkzaamheden, het plan van aanpak en de kosten. Verder bestaat het ondernemerschap uit het starten, innoveren, beheren en beleid opstellen voor een onderneming. Uiteraard krijg je ook les in de algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap.

Jouw toekomst als Pianotechnicus
Na deze opleiding kun gaan werken als pianostemmer, pianorestaurateur of als zelfstandig ondernemer pianotechniek. Ook zou je een opleiding op HBO-niveau kunnen gaan doen.

 

Video's
Aanmelden Ben je enthousiast geworden over deze opleiding? Meld je dan gelijk aan. Nadat je je hebt aangemeld, word je uitgenodigd voor een AMN talentscan. De test heeft als doel dat je wordt geplaatst in een opleiding die optimaal aansluit bij je mogelijkheden.