Retailspecialist woonbranche

Niveau 3 ■ BOL ■ 3 jaar ■ Amsterdam/Rotterdam Crebonr. 25809
Als verkoopadviseur wonen ben je werkzaam in de betere woninginrichtingbedrijven of specialistische woonwinkels. Je bent goed in de omgang met klanten en weet als geen ander hoe je de klant kan beïnvloeden door presentatie en promotie. Ook ben je een expert op het gebied van het assortiment en je past je creativiteit continu toe. Je volgt hiervoor trends en ontwikkelingen in de branche en past deze kennis toe in alle onderdelen van je werkzaamheden. Je hebt een voorbeeldfunctie en begeleidt collega's met jouw specialistische kennis. Als verkoopadviseur wonen is geen dag hetzelfde en heb je veel afwisselende werkzaamheden.

De lessen
Tijdens deze opleiding leer je hoe je een goed verkoopgesprek voert, zodat je klanten van een goed advies kan voorzien. Hiervoor krijg je uitgebreide productkennis en verkooptechnieken. Ook leer je hoe je op een creatieve manier producten kunt combineren en samenstellen. Je leert hoe de voorraad in een winkel is opgebouwd, en hoe je die kunt controleren en beheren. Je onderhandelt met de klant en handelt de bijkomende administratief af. Je stelt verkooporders op en handelt deze ook zelfstandig af. Tijdens de lessen is er ook aandacht voor hoe je een winkel kan inrichten en aankleden en hoe je artikelen aantrekkelijk presenteert om de verkoop te verbeteren. Uiteraard krijg je ook les in de algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap.

Jouw toekomst als retailspecialist
Na deze opleiding kun je gaan werken als verkoopspecialist van meubels, keukens, slaapkamers, badkamer, woningtextiel, woonaccessoires, vloeren en verlichting. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op de website van werkindewinkel.nl. Ben je nog niet klaar met studeren? Dan zijn er mogelijkheden om door te leren op een hoger niveau. Zo kun je voor het volgende kiezen:

De mogelijkheden om door te stromen bespreken we samen met jou. Daarbij is het belangrijk dat je de vakken talen en rekenen op een hoger niveau hebt afgesloten.

Video's
Aanmelden Ben je enthousiast geworden over deze opleiding? Meld je dan gelijk aan. Nadat je je hebt aangemeld, word je uitgenodigd voor een AMN talentscan. De test heeft als doel dat je wordt geplaatst in een opleiding die optimaal aansluit bij je mogelijkheden.