Technisch leidinggevende

Niveau 4 ■ BOL/BBL ■ 1 jaar ■ Amsterdam/Rotterdam Crebonr. 25161
Als technisch leidinggevende geef je leiding op basis van jouw vakmanschap (o.a. pianotechniek, verkoopadviseur, houttechniek, meubels maken of meubel/woningstofferen) aan een team, afdeling of een project. Naast je reguliere werkzaamheden voer je leidinggevende taken uit. Je houdt je bezig met regelen en organiseren, zoals het beheer van materialen en middelen, het beheren en onderhouden van de werkplaats en de eindcontrole op deze onderdelen. Je stuurt anderen aan en bent een voorbeeld voor hen. Je neemt zelfstandig beslissingen en neemt daar de verantwoordelijkheid voor. Bij problemen of knelpunten bedenk jij passende oplossingen. Om er voor te zorgen dat de doelstellingen zo efficiënt mogelijk worden behaald, creëer jij een veilige en optimale werkomgeving voor je team, je afdeling of voor een project.

Let op: dit jaar wordt deze opleiding zowel bij de locatie in Amsterdam als bij de locatie in Rotterdam alleen in de BBL-variant aangeboden.  

Voor deze opleiding geldt het volgende:

De lessen
Je leert alles over leidinggeven in de context van je vak en je maakt kennis met diverse leiderschapsstijlen. Je leert project- en activiteitenplannen opstellen en organiseren. Daarnaast leer je als begeleidingscoach communicatieve en feedbackvaardigheden toe te passen en leer je hoe je een werkoverleg leidt. Je maakt kennis met geautomatiseerde- en ict-systemen van projectbegeleiding. Je leert andere vakgebieden kennen en jezelf verdiepen in jouw vakmanschap. Uiteraard krijg je ook les in de algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap.

Jouw toekomst als Technisch leidinggevende
Na deze opleiding kun je gaan werken als leidinggevende in de branche waarin je bent opgeleid of als projectcoördinator of projectleider in de branche waarin je bent opgeleid.

Video's
Aanmelden Ben je enthousiast geworden over deze opleiding? Meld je dan gelijk aan. Nadat je je hebt aangemeld, word je uitgenodigd voor een AMN talentscan. De test heeft als doel dat je wordt geplaatst in een opleiding die optimaal aansluit bij je mogelijkheden.